Muratdere Ormanları Yok Olmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bilecik İline bağlı Bozüyük, Muratdere Köyü'nün çığlıklarını duyuyor musunuz?

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Muratdere Köyü'nde açılması planlanan ve ÇED raporu alınan bakır maden ocağı için 211 hektar ormanlık alanda 72 bin ağacın kesilecek olması an meselesi. Arazide bulunan 7-8 çeşme de kuruyacak.

Muratdere Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan tesislerin yerinde, İl Genel Meclisi üyeleri, köylüler ve şirket yetkilileri incelemelerde bulundu. Muratdereliler ormanlarının feda edilmesini istemiyor. Geçimini ormandan ve ormanın doğal güzelliklerinden sağlayan köylüler ormanını kaybetmek istemiyor. Ormanı beslemek için elleriyle de 10 yıldır çam diktiklerini haykırıyorlar. Emeklerinin, güzelliklerinin ziyan olmasını istemiyorlar. Bunun bir an önce değiştirilmesini talep ediyorlar.

Ormana gözü gibi bakan köylünün sesini duyuyor musunuz? Maden ocağı için kesilecek 72.000'den fazla ağacın korkulu bekleyişini hissediyor musunuz?

Muratdere'nin desteğe gereksinimi var.

Lütfen kampanyayı imzalayın ve yaygınlaşmasına, ağaçların sesinin duyulmasına yardımcı olun.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Muratdere Ormanları Yok Olmasın». N ve imza atan diğer 1.912 kişiye katıl.