Muğla Milas Kıyıkışlacık Güllük Bölgesinde Denizlerimizde Balık Çiftliklerini İstemiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve tarafına Melda Karayel bu kampanyayı başlattı

Muğla Milas Kıyıkışlacık, Güllük, Zeytinlikuyu bölgemizde bulunan balık çiftliklerini istemiyoruz. Balık çiftliklerinden dolayı bölge denizi kirlenmektedir. Denizdeki kirlilik, koku, durum insan sağlığını tehdit etmektedir.

Balık çiftliklerinde kullanılan yemler, antibiyotikler ve diğer kimyasallar ile birlikte balıkların dışkıları denizde birikmektedir. Zamanla denizin dibindeki bitki örtüsünü ve denizdeki oksijeni yok etmektedir. Denizde biriken bu yoğun kirlilik denizin doğal hayatına zarar vermektedir. Balık çiftliklerindeki kirlilik, balıkların dışkıları, denizin yüzeyine de yayılmaktadır.

Deniz önemlidir, hepimizin yaşamının bir parçasıdır. Bizler temiz deniz istiyoruz, denizdeki doğal ekosistem bozulmasın istiyoruz.

Bizler denizlerimizi kirletecek, sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin yenilerinin kurulmamasını, mevcut olanların da kaldırılmasını istiyoruz.

Balık çiftliklerine karşı bütün Çevre ve Sivil Toplum Örgütlerini, Demokratik Kitle Örgütlerini, Yerel Yönetimleri, Meslek Odalarını, Sağlık, Turizm, Çevre vb ilgili tüm bakanlıkları ve bizler gibi orada yaşayan herkesi mücadele etmeye davet ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.