Modern Bir Internet Bizim de Hakkımız.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Problem 1 :
Gelişen çağ ile birlikte internete bağlı olan ev sayısı dünya genelinde artış gözlemlenmekte. Bu artış ile berber İnternet Protokolü Versiyon 4 artık yetersiz kalmaya başladı.
Bu durumda yapılabilecek 2 durum mevcut . Birincisi internet hizmeti alan ev halkına IPV6 bağlantının sağlanması, ikincisi servis sağlayıcısının kullanıcılara CGN uygulaması ardında erişim vermesi.

Problem 2 :
Upload yetersizliğinden bulut depolama hizmetlerinden faydalanamıyoruz. Gerek yerli hizmetler olsun gerek yurtdışındaki hizmetlerden faydalanamıyoruz. Ailemiz ve dostlarımızla bir video paylaşmak hem uzun sürüyor hemde o sıra internet kullanılamaz hale geliyor.
ADSL kullanıcıları için teknolojiden dolayı 1 Mb/s den daha fazla verilemeyeceğini bizde biliyoruz fakat VDSL bağlantısında 100 megabit alan bir kullanıcıya bile ortalma 2 çok nadir de 4 megabit
hız verilmesi çağın çok gerisinde.

Problem 3 :
Oyun oynarken veya bir internet sayfası açılırken geçen süre etrafımızda bulunan avrupa ülkeleri ile kıyaslamayacak kada kötü durumda.
Eskiden bir sunucuya 40 ms ile erişim sağlanabilirken şuanda 70 ms ile erişim sağlanabiliyor. Bu konuda ileriye gidileceğine geri gidiliyor.

Sanayi 4.0 dan bahsediyoruz fakat ülkemizde stabil bir bağlantı olmadığı zaman bu bize kolaylık değil karmaşa getirecektir.

Problem 4 :
Ülke içinde bulunan sunucularda ara sıra indirme problemi yaşarken yurt dışında bulunan sunucularda özellikle akşam vakitlerinde ülke genelinde indirme hızlarında problem yaşıyoruz.
Youtube gibi video servislerine erişimlerde çoğunlukla problem yaşanıyor.

Bu problemler ile karşılaştığımızda çağrı merkezi çalışanları tüm problemi kullanıcıların üzerine atması doğru değildir. Üste bulunan sorunlar servis sağlayıcılarından kaynaklanmakta ve bu konular ile ilgili şuana kadar gözle görülür bir adım atılmadı. Biz kullanıcılar sadece televizyon reklamları yada telefonlara gelen spam mesajlardan başka bir şey göremiyoruz. Reklam değil biz kaliteli ve günümüzün şartlarına uygun modern bir hizmet istiyoruz.

// Bazı Açıklamalar

Internete bağlı her cihaz ip adresi ile iletişim kurmaktadır. Gelişen çağ ile birlikte Internete bağlı kullanıcı sayısı gün geçtikte artmakta ve artık İnternet Protokolü versiyon 4 yetersiz hale gelmeye başlamıştır. İnternet Protokolü versiyon 4 32 bittir ve maksimum 4,294,967,296 adet adres üzerinde barındırabilir. Bu adreslerin tükenmesi ile birlikte kullanıcılara CGN uygulaması başlattınız.

Bu uygulama ile beraber kullanıcıların internet erişimindeki kalite düştüğü forumlarda açılan konularda gözlemlenmektedir.

Kullanıcıların Yaşadığı Problemler

• Tarayıcı üzerinde ( Örnek Google Chrome) DNS adresi bulunamadı hatası.
  • Yavaş indirme problemi.
  • İndirme hızının sabit olmaması, sürekli olarak yada aralıklı olarak dalgalanması.
  • Online oyunlarda yüksek ping problemi.
  • Online oyunlarda pingin sabit olmaması, zaman zaman dalgalı olması.
  • Web sitelerinin yavaş açılması.
  • Web sitelerinin hiç açılmaması.
  • Web sitelerine aynı ip adresinden yüksek oranda istek gitmesinden sizi bot zannetmesi. (örneğin google bot doğrulama)
  • Evdeki NAS sistemine uzaktan erişilememesi.
  • Güvenlik kamerası sitemlerine uzaktan erişim sağlanamaması.
  • Web siteleri tarafından bir ip adresi engellendiğinde aynı bloktaki tüm kullanıcıların engellenmeden etkilenmesi.

Çözüm Nedir ?

Çözüm yıllar önce düşünülmüş ve geliştirilmiş olan İnternet Protokolü Versiyon 6 (IPV6) dır. IPV6 protokolü 128 bittir ve 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 adet adrese erişim sağlayabilecek kapasitededir.

Amerika'da şuanda Native olarak ipv6 hizmeti verilme oranı 37,72% iken ülkemizde bu oran 0.02% olarak ölçülmüştür.

Bir kullanıcı olarak soruyoruz neden ülkemizde IPV6 hizmetine yönelik bir çalışma yapılmıyor ?

Çalışma yapılıyorsa neden bu kadar uzun sürdü ?

Biz kullanıcılar statik ip için ücret ödemek yerine hakkımız olan IPV6 teknolojisini kullanmak istiyoruz ve bunun ile ilgili gerekli adımların bir an önce atılmasını diliyoruz.

Bugün A. imzanı bekliyor!

A. O. bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Modern Bir Internet Bizim de Hakkımız. Akşam saatlerinde yavaşlayan internet, Yüksek Ping ve CGN . Bu sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Sende hakkını ara.». A. ve imza atan diğer 314 kişiye katıl.