DECLARACIÓ DE 'CAMINS DE PENYAGOLOSA' COM A PATRIMONI MUNDIAL PER LA UNESCO

DECLARACIÓ DE 'CAMINS DE PENYAGOLOSA' COM A PATRIMONI MUNDIAL PER LA UNESCO

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 20.000!
Con 20.000 firmas, esta petición se convierte en una de las más firmadas en Change.org
Diputación de Castellón ha iniciado esta petición dirigida a Ministeri Educació, Cultura i Esport. y

CASTELLANO  ENGLISH

A l'interior de Castelló, a les faldes de l'imponent pic Penyagolosa, s'alça el santuari dedicat a Sant Joan Baptista. Un lloc únic, ple de misteri i destí de pelegrinatges que es succeïxen des de temps de la reconquista cristiana (s. XIV). Estes romeries es van conformar com a úniques, traçant camins des de diferents municipis fins a este centre neuràlgic, amb consuetes i rituals propis per a cadascuna d'elles.

En l'actualitat, molts d'estos camins han desaparegut. No obstant això, hi ha alguns municipis que custodien celosos este bé heretat dels seus antecessors; com ara Els Pelegrins de Les Useres o els pelegrinatges de Culla, Vistabella, Xodos o la veïna població de Puertomingalvo a Terol. A més del seu sentit religiós i místic, estes rutes han estat importants vies de comunicació com a llit de l'activitat humana i han tingut una continuïtat a través dels segles; constituint camins de diàleg entre els pobles, amb un important patrimoni arqueològic, arquitectònic, ecològic i etnològic.

L'antiguitat dels seus inicis i l'interés en la seua conservació, així com el seu ús i vitalitat actuals, justifiquen àmpliament que siguen reconeguts com a ITINERARI CULTURAL.

La Diputació de Castelló, junt amb la Càtedra d'investigació Diputació de Castelló per a l'estudi arquitectònic constructiu de Centres Històrics de la Universitat Jaume I, ha iniciat la preparació de l'expedient de la candidatura per a 2019. La implicació de TOTS és fonamental perquè el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, encarregat de presentar la proposta, es decidisca a favor de Camins de Penyagolosa.

El/la sotasignant demana que Camins de Penyagolosa siguen declarats PATRIMONI MUNDIAL per la UNESCO

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 20.000!
Con 20.000 firmas, esta petición se convierte en una de las más firmadas en Change.org