Minik Parmaklar Delinmesin. GSD ve Diyabet için Sensörlü Şeker Ölçüm Cihazı Karşılansın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Her 3 saatte bir minik parmakların delinmesine izin verme. “Anne lütfen artık parmaklarımı delme” diyen çocukların sesi ol, farkındalık yarat!

Glikojen depo hastası (GSD) ve diyabet hastası çocukların parmakları, kan şekeri ölçümü için gün boyu defalarca deliniyor. Bu çocukların cilt bütünlüğü bozuluyor, enfeksiyon riski artıyor, çocukların psikolojileri etkileniyor.

Diyabet daha fazla bilinen bir hastalık olsa da, GSD hastalığı çok bilinmiyor. Nadir bir hastalık olan bu hastalıkta 3 saatte bir ölçüm yapmak gerekiyor. Yani o minik parmaklar her 3 saatte bir delinmek zorunda. “Anne lütfen artık parmaklarımı delme” diyen çocuğu karşısında bir annenin yaşadığı çaresizliği düşünün, çocuğunun sağlığı için acı çekmesine göz yummak zorunda kalıyor, hem de her gün defalarca.

Bu çocuklar ve ebeveynler bu acıları yaşamak zorunda değil.

Teknolojinin gelişmesiyle yeni geliştirilen sensörlü kan şekeri ölçüm cihazı var. Fakat bu cihaz pahalı olup SGK tarafından karşılanmıyor.

Bu hayati cihazın çocuklar ve yetişkinler için SGK kapsamına alınmasını talep ediyoruz.

Sadece maddi durumu olmadığı için çocukların ağlamasına devletimiz razı gelmemeli.

Siz de imzalayarak ve GSD hastaları ve diyabet hastalarının sesi olun.

Glikojen Depo Hastalığı (GSD) Nadir Hastalıklar Kategorisindedir!
Glikojen Depo Hastalığı(GSD): Glikojen depo hastalığında, enerji sağlamak ve kandaki glikoz değerini koruma amacıyla depolanmakta olan glikojen glikoza dönüştürülememektedir. Genellikle glikojenin glikoza yıkımını sağlayan enzimlerden birinin eksikliğinden ortaya çıkmaktadır. Glikojen depo hastalıklarının, 12 farklı tipi olduğu belirtilmektedir ayrıca çoğunluğu otozomal resesif(çekinik) bir hastalıktır.

DESTEKLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.