Yurtlarda 2 kişilik odalar kaldırılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

- İki öğrenci bir odada kalamayacak

Yeni yönetmelikle ciddi değişikliklerin de geldiğini belirten Yıldızhan, öğrenciye hitap eden yerlerin odalarında ya bir ya da 3, 4, 5, 6 öğrenci kalabileceğini aktardı.

Yıldızhan, yönetmeliğe göre iki öğrencinin bir arada kalmasının sakıncalı görüldüğünü dile getirerek, "Onun için de 3 kişilik odaların banyo ve tuvalet sahaları hariç 24 metrekare olması lazım. Aksi halde o oda bir kişiye hitap eden bir yer olabilir. Mevcut yerlerin bu yönetmeliğe uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yeni yönetmeliğe göre, öğrencilerin konakladığı yerlerin, alkol satışının yapıldığı iş yerlerine, kahvehanelere, eğlence merkezlerine kapıdan kapıya 100 metreden fazla mesafe bulunması lazım. Yoksa ruhsat alamazlar." şeklinde konuştu.

Yönetmelik değişikliğinin ardından il milli eğitim müdürlüklerinde kontrol ekiplerinin oluşturulacağını anlatan Yıldızhan, öğrencilerin hangi konaklama alanlarında kaldığının üniversite tarafından bilineceğini kaydetti.

Yıldızhan, ruhsat almış ve öğrencilere hizmet veren mevcut yerlerin, 2019 yılına kadar yeni yönetmeliklere uyum sağlamasını gerektiğini anımsatarak, "Burada bilhassa personel konusu önemli. Kız yurtlarında erkek personel, erkek yurtlarında da bayan personel çalıştırılamayacak. Kanuni müeyyideleri var. Daha önce ruhsat ve izin almayanlar 30 Eylül'e kadar başvurabilirler." diye konuştu.

Yakın arkadaşıyla,  kardeşiyle, kuzeniyle, sevgilisiyle beraber kalmak isteyen öğrenciler ya bir kişiyi daha aralarına dahil etmek zorundalar. ya da yalnız kalmak zorundalar. Böyle bir şeyin olmasını istemiyoruz.

Bugün Neşe nefise imzanı bekliyor!

Neşe nefise Çiftçioğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli eğitim bakanlığı : Yurtlarda 2 kişilik odalar kaldırılmasın». Neşe nefise ve imza atan diğer 254 kişiye katıl.