0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

KOCATEPE ANADOLU LİSESİ’NİN YERİ NİTELİKLİ OKULDUR

Liseye geçişte yeni sistemin getirilmesinin ardından sınavla öğrenci alacak nitelikli okullar Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda yayımlandı. Kılavuz’da Afyonkarahisar merkez ilçeden 6 tane lise buluyor. Ancak kuruluşundan bugüne dek büyük başarılara imza atmış ve ilimizin eğitim hayatına katkılar sunmuş Kocatepe Anadolu Lisesi listede yok. Diğer bir ifadeyle lisemiz niteliksiz okul oldu. Böylesine başarılı bir okulun hangi kriterlere göre “niteliksiz okul” olmasına karar verildiği sorgulanmali ve derhal bu karardan dönülmelidir. “Yıllardır Afyonkarahisar halkının takdirinde olan okulumuz sınavla öğrenci alan okul yapılmayarak niteliksiz okul konumuna getirilmiştir. Gerek yetiştirdiği mezunları gerekse eğitim ve idari kadrosu ile her zaman büyük bir kaliteye sahip olmuş okulumuzun niteliksiz olarak takdir edilmesini kabul edemiyorum. Okulumuz kurulduğu günden bugüne pek çok tıp, hukuk, diş hekimliği, mühendislik gibi en yüksek puanlı bölümleri kazan mezunlara sahip olmuştur. Keza üniversiteye giriş sınavlarında pek çok Türkiye derecesi çıkartmış ve halende devam etmektedir. Bu yüksek akademik başarının yanında, öğrenciler tiyatro gösterileri, şiir dinletileri, konserler, sosyal kulüp etkinlikleri ve tarihi gün kutlamalarıyla sosyal yönden de kendilerini geliştirebilmektedirler. Kısacası Milli Eğitim tarafından belirlenen misyon ve vizyona uygun öğrenciler yetiştirmiş ve halen de yetiştirmekte olan Kocatepe Anadolu Lisesi’nin niteliksiz konumuna sokulması tüm bu yönleriyle ilimiz açısından çok bir kayıp olacaktır. Diğer yandan ilimizin farklı yerlerinden gelen başarılı öğrenciler aldıkları “nitelikli eğitimle” maddi güçleri olmasa da kazandıkları başarılar ile en iyi yerlerde üniversite eğitimi alabilmişlerdir. İlimizin ve ülkemizin kalkınması için olması gereken nitelikte öğrencileri kazandıran okulumuzun sınavsız öğrenci almasıyla bahsedilen bu süreçte doğal olarak bir sapma olacaktır. Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencisi öğretmeni idari ve yardımcı hizmet kadrosuyla bir bütündür ve bu bütün içindeki bütün parçalar niteliklidir. Oldukça zor oluşabilen bu uyumun bozulmasının ilimize ve ülkemize hiçbir katkısı yoktur. Biz Kocatepe Anadolu Lisesi Camiası olarak okulumuzun ilimize ve ülkemize “nitelikli” öğrenciler yetiştirmesinin devam etmesini istiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada yegane amacının iline ve ülkesine faydalı ve bizzat katkı sunacak donanıma sahip bireyler yetiştirmek olan Kocatepe Anadolu Lisesi’nin hak ettiği nitelikli okul konumuna getirilmesini arzu ediyor ve bekliyoruz.” ( AOL ve KAMIL MIRAS ANADOLU LİSESİ PAYLASIMINDAN ALINTIDIR)

Bugün CEMİL imzanı bekliyor!

CEMİL SANDUVAÇ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı ve Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü : KOCATEPE ANADOLU LİSESİ’NİN YERİ NİTELİKLİ OKULDUR NITELIKSIZ OKUL KATEGORISINE ALINAMAZ..». CEMİL ve imza atan diğer 164 kişiye katıl.