Petition Closed
Petitioning Milli Eğitim Bakanlığı and 1 other

Okulda öğrencilere kodlama dersi verilsin, onlar da "Merhaba Dünya!" desin!

Akıl almaz bir hızla değişen dünyada teknolojik gelişmelere yön verecek ürünler ortaya koyabilen bir toplum olma yolunda çok doğru bir adım olacağına inanıyorum. Dijital dünyanın nasıl işlediğini anlayan ve hatta onu oluşturan, araştıran ve düşünen bireyler yetiştirebilmemiz için, gelin siz de buna destek verin.

Code.org gibi her okuldaki her öğrencinin kodlama öğrenmesi amacını taşıyan bir proje hayata geçmişken, Scratch gibi kodlamanın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını eğlenceli ve basit şekilde öğretebilen araçlar mevcutken, Estonya 6 yaşındaki çocuklara okullarında programlama öğretmeye başlamışken, bizim öğrencilerimize tabletler dağıtılıyorken, ülke olarak beklememiz için bir sebep olmadığını düşünüyorum. Bu düşünceyi benimle paylaşıyorsanız siz de imzalayın, bunu gündeme getirelim!

Letter to
Milli Eğitim Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
Okullarda öğrencilerimize kodlama/programlama dersi verilmesinin şu açılardan faydalı ve gerekli olacağını düşünmekteyim:

Dijital dünyanın nasıl işlediğini anlayan ve hatta onu oluşturan, araştıran ve düşünen bireyler yetiştirebilmek,
Teknolojik gelişmelere yön verecek ürünler ortaya koyabilen bir toplum olma yolunda adım atmak.

Öğrencilerin kodlama öğrenmesi amacını taşıyan projeler başka ülkelerde hayata geçiyorken, kodlamanın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını eğlenceli ve basit şekilde öğretebilen araçlar mevcutken, bizim öğrencilerimize tabletler dağıtılıyorken, ülke olarak beklememiz için bir sebep olmadığını düşünüyorum. Bu konunun gündeme gelmesini, tartışılmasını ve bununla ilgili bir karar alınmasını vatandaş olarak talep ediyorum.