Petition Closed
Petitioning Milli Eğitim Bakanlığı Nabi AVCI and 3 others
This petition will be delivered to:
Milli Eğitim Bakanlığı
Nabi AVCI
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü
Ömer BALIBEY
Zonguldak Milletvekili
Ercan CANDAN
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı
Emin KARİP

Milli Eğitim Bakanlığı: Her okulda bir bilişim öğretmeni olsun.

Supporters

Fatih Projesi geleceğimizin gençlerini eğitmeyi hedefliyor. Teknolojiden sadece kullanıcı olarak faydalanacak bir gelecek nesil bizi nasıl dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak?

Mevcut çalışmalara bakılacak olursa, okullarımızda bu kadar teknoloji kullanılacak ama öğrencilerimize bu teknolojiyi kullanma bilincini verecek bilişim öğretmenlerinden mahrum bırakılacak. Teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken, o teknolojiyi üretecek ve geliştirecek bireylere yatırım yapılmaması inanılır gibi değil!

Şu anda, bilişim öğretmenleri sadece belli başlı okullara atanmış durumda ve onların da sayısı pek az doğrusu.

Biz bilişim öğretmenleri olarak, şu anda bile büyük bir sorun olan bu konuya dikkat çekmek ve öğrencilerin, ülkemizin geleceği için yenilikler, teknolojik ürünler geliştirebilecek düzeye gelmeleri için  teknolojiyi küçük yaşlardan başlayarak öğrenmeleri gerektiğini biliyoruz.

Bu yüzden, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan her okula mutlaka bir bilişim öğretmeni atamalarını ve bununla ilgili gerekli düzenlemeyi yapmalarını talep ediyoruz.

Letter to
Milli Eğitim Bakanlığı Nabi AVCI
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Ömer BALIBEY
Zonguldak Milletvekili Ercan CANDAN
and 1 other
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Emin KARİP
Ülkemizin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden birisi olma hedefine emin adımlarla ilerlemek için teknolojinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitim de teknoloji olmadan olmaz. Fatih Projesi ile bu amaçlanırken, öğrencilerin teknolojiden sadece bir kullanıcı olarak faydalanmaları ülkemizin geleceği için büyük bir intihar olur.

Bu gençlerin, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içinde yer alabilmeleri için teknolojiyi geliştiren ve teknolojik ürünler üretebilen bireyler olabilmeleri gerekiyor. Bunun için de teknoloji konusunda onları eğitecek bilişim öğretmenlerine ihtiyaçları kuşkusuz.

Fatih Projesi’nin yetim kalmaması ve öğrencilerin ihtiyacı olan teknoloji eğitimine erişebilmeleri için her okulda en az bir bilişim öğretmeni olması şart.

Bu konuda, canını dişine takarak çalışan sizlerin bu hususu göz ardı etmeyeceğinizi ve gereğini yapmak için çoktan çalışmalara başladığınızdan eminim.

Bu konuda tüm milletimiz adına sizden bir açıklama beklediğimizi, bu müjdeli haberi bizimle paylaşmanızı istiyoruz.