Daimi Nezaretçi eğitimleri kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Hepimizin Bildiği üzere 21.09.2017 tarihinde 30187 sayılı Resmi Gazetede bir yönetmelik yayımlandı.  Bu Maden Yönetmeliğinin 126. Maddesinde belirtilen Daimi Nezaretçi eğitimleri, öncelikle daha önce çalışmamış olan yeni mezun Maden Mühendisi arkadaşlarımızı zora sokmuş ve atamalarının yapılmasına engel olmuştur. Durum şu ki; zaten çok fazla iş fırsatı bulunmayan Maden sektöründe henüz ortada eğitimi bile bulanmadığı halde bu eğitim sonucu alınacak olan ‘Daimi Nezaretçi Belgesi’ Mühendisler için zorunlu kılınmış ve genç Mühendislerimizin birçok iş fırsatından yararlanmasını engellemiştir. Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten neredeyse bir buçuk ay sonra eğitimin tarihi açıklandı. 17 Kasım 2017. Eğitim önceliği ataması yapılamayan Maden Mühendisi arkadaşlarımıza verilmiş. Çok güzel, fakat şöyle bir durum var ki eğitim ücreti için 535 Türk Lirası fiyat belirlenmiş ve bu ücret tabi ki 535 Türk lirasıyla kalmayacak. Çünkü eğitim yeri olarak Ankara Çukurambar’da bir otel belirlenmiş. Ankara’da yaşamayan Mühendis arkadaşlarımız için artı olarak bir haftalık konaklama ve yeme içme ücretleri de dahil olarak en az 1500-2000 Türk Lirasına mal olacak.

Öncelikle eğitim programına baktığımızda ise Üniversite yıllarımızda işlediğimiz derslerden bir farkı olmadığını görmekteyiz. O zaman biz bu üniversiteyi 4-5 yıl boşuna okumuşuz. Burada görüyoruz ki bu eğitimin amacı açık açık gelir sağlamaktır. Mühendise bilgi kazandırmak adına hiçbir şey olmamakla birlikte, hali hazırda görmüş olduğumuz dersleri bize tekrardan, bu kez ücret karşılığında, göstermelik olarak da yedi günlük bir eğitimle verecekler.

Bu Yönetmeliğin yayımlanmasıyla bir buçuk ay süre içerisindeki iş fırsatlarını kaçıran iş bulsa da atanamayan yeni mezun Maden Mühendisi arkadaşlarımız bu ücretleri nasıl karşılayacak? Karşılayamayanlar ne olacak? Bunlar ilk sorular ve anlıyoruz ki üzerine hiç düşünülmemiş  konular. Hoş hali hazırda çalışan aile geçindiren Mühendis arkadaşlarımız için bile para ve zaman kaybı bu eğitim.

Başlattığımız İmza kampanyasındaki amacımız bu oldukça gereksiz eğitimin kaldırılması ya da en azından bir düzenleme getirilmesidir. Bütün Mühendis arkadaşlarımızı bu kampanyayı imzalamaya davet ediyoruz. Bu gereksiz sisteme bir son demenin zamanı geldi de geçiyor bile.

Bugün öner yetkin imzanı bekliyor!

öner yetkin butakın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MİGEM - Daimi Nezaretçi eğitimleri kaldırılsın!». öner yetkin ve imza atan diğer 844 kişiye katıl.