Mersin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Yaşam Hakkı için Artık Hareket Vakti !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İnsanlık olarak kendimizi dünyanın efendisi şeklinde konumlandırdığımz günden beri kendimizde diğer yoldaşlarımız olan canlı türlerini ve onların yaşam alanlarını pervasızca yok etme hakkını buluyoruz. Her gün Mersin'in her bir yerine dağılmış, sürekli üreyen, açlık hastalık ya da araba kazası sonrası ölen yüzlerce sokak hayvanına rastlamak mümkün . Bu canlıların yaşamını daha iyi hale getirmek için çabalayan vicdanlı insanların çabaları ne yazık ki çok az sayıda sokak hayvanına yardım ulaştırabiliyor. Belediyenin bu konuya ilişkin sağlıklı bir politika geliştirmesini ve mevcut Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü'nün bu soruna ilişkin daha etkin çalışmasını talep ediyoruz . Biz iradesi olan, ellerini ve zihnini kendisi dışındakilere de şifa dağıtmak için kullanan insanlar olarak sessiz dostlarımızın sesi olma sorumluluğuna sahibiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden taleplerimiz:
1- Tüm sokak hayvanlarının aşıları ve kısırlaştırma işlemleri ücretsiz yapılsın, ve sadece kağıt üzerinde değil etkin bir şekilde hayata geçirilsin.
2- İlk etapta en azından hasta olanların yerleştirilip bakımının yapılacağı, ilerleyen süreçte de hiçbir hayvanın kendi doğasından kopuk zehirli şehir yaşamında sokakta yaşamak zorunda kalmayacağı şekilde sağlıklı ve sevgi dolu bir ortamda yaşayabilecekleri barınakların sayısı arttırılsın.