Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 11.773 destekçiye ulaştı

ÖN BİLGİ: Bu kampanyayı Facebook üzerinden bu şekilde de paylaşabilirsin:

27 Ekim 2013 tarihinde Facebook üzerinden elimize böyle bir fotoğraf ulaştı. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne konan tabelada yazanlar ise şu:

"Üniversite kampüsü içinde; köpek gezdirmek, yerlere yiyecek bırakmak, hayvanlara barınak yapmak kesinlikle yasaktır. Lütfen çevre kirliliğine yol açmayınız! İTÜ İşletme Fakültesi Dekanlığı"

Ülkemizde hayvanlara ait doğal yaşam alanları yok, bu sebeple birçok hayvan bizim çok yakınımızda yaşıyor. İkâmet ediyor olduğumuz mahalle nasıl ki bize ait değilse ve hayvanları kovamıyorsak, herhangi bir üniversitede de bu söz konusu değildir. Hayvanlara yiyecek vermek isteyen verir, barınak yapmak isteyen yapar, köpek gezdirmek isteyen ise gezdirir. Üniversite ortamı dediğin; genç bir bireyin en özgürleşmiş hâli kazandığı yerdir ve siz okul sınırları içerisinde vicdanlarını devredışı bırakmalarını mı emrediyorsunuz?

Sizi dinlemek istiyorum. Nedir durum? Köşe noktalara değil de şuursuzca ortalık yere mı bırakıp duruyorlar hayvanlara vermek istedikleri yemekleri? Yapıyor olduğu barınakların neresi çirkin? Köpek gezdiriliyor da, köpekler kakalarını mı yapıyor ortalık yere? Bana bahanenizi ya da sebebinizi söyleyin.

Eğer ki; herkesin rahatsız olabileceği bir durum yok ise ortada, sizden ricam o tabelayı ve bu kurallarınızı kaldırmanızdır. Ki, eminim aslında; okul içerisinde bulunan öğrenciler bu durumdan rahatsız olsaydı, tabela koymaya gerek duymazdınız!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

BU KAMPANYALAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR.

1)Ürünlerini, hayvanların üzerinde test eden markalar: Ya hayvanlar üzerinde deney yapmayı bıraksın ya da ürünlerinin satışı Türkiye'de yasaklansın.

2)59 Ada Manolya 4 Sitesi; hayvanların yaşantısına müdahale etmesin!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Yeni bir olay meydana geldi. İTÜ, kedilere yemek vermeye devam ettiği gerekçesi ile, göz korkutmak için yemekhane çalışanına tutanak tutturdu.

Haberin linki: http://www.diken.com.tr/itude-kedileri-besleyen-yemekhane-gorevlisine-uyari-devam-edersen-geregini-yapariz/

Yemekhane Görevlisi: https://www.facebook.com/ihsan.zavar

Gıda Teknikeri: https://www.facebook.com/hakan.yasar.5494

İdari Sorumlu: http://www.sks.itu.edu.tr/index.php?...-brahim-oezkan

Bugün Tuğçe imzanı bekliyor!

Tuğçe Kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Mehmet Karaca: İşletme Fakültesi'ndeki tabela kaldırılsın ve hayvanların yaşamına karışılmasın!». Tuğçe ve imza atan diğer 11.772 kişiye katıl.