0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Sosyal bilgiler ilköğretimde işlenen temel kültür öğelerini esas alan sosyal konuları içeren bilgiler bütünü olup 4 önemli dersten bir tanesidir . Bu dersin öğretiminde vatandaşlık bilinci kazandırmada ve demokrasi kültürünü yerleştirmede şüphesiz milli eğitime önemli bir görev düşmektedir. Demokrasi bilinci gelişmiş geçmişini bilen ve gurur duyan kültürüne sahip çıkan bireyler yetiştirmek ve bunu gelecek kuşaklara aktarmak adına sosyal branşın nitelikli sosyal bilgiler öğretmenlerine gereksinim vardır. Bundan dolayı vatandaşlık dersinin tekrar sosyal bilgilere verilmesi gerekmektedir . Çünkü ilköğretim 4.sınıftaki öğrencilerin bu dersi anlayıp icsellestirmesi bulundukları bilişsel duzeyden dolayı zor olup bilgiler soyut kalmaktadır. Ayrıca bölümün kapsamında olan şehrimiz ve halk kültürü dersinin sosyal bilgiler öğretmenlerince aktarılması yerinde olup sosyal bilgiler kapsamında verilmesi zorunluluk arz etmektedir. Öte yandan haftada 2 saat olan inkılap tarihi dersinin konulari yetismemektedir .5 6 ve 7.sıniflarda anlatılan sosyal bilgiler dersi ve 8.sıniflarda anlatılan haftada 2 saat olan inkılap tarihi dersinin ders saatinin artırılması gelecek nesillere vatandaşlık kültürü aşılamak acısından zorunlu olmaktadır. Sosyal bilgiler bölümüne 2000 bin atama için de gerekli mercilerle görüşme talep edilmektedir .Adil kontenjan konusunda artik gerekenin yapılması gerekmektedir . Hükümetimizin hedefleri acısından sosyal bilgiler adına elinden geleni yapacağına inanıyoruz.

Bugün Nur imzanı bekliyor!

Nur TUNÇ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: Atama bekleyen 25bini aşkın Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2000 kontenjan talep ediyor.». Nur ve imza atan diğer 740 kişiye katıl.