Victory

Atsisakykite narvuose laikytų vištų kiaušinių savo prekyboje!

This petition made change with 3,240 supporters!

Paukščiai, laikomi narvuose dėl kiaušinių, yra išnaudojami. Vištos visą savo gyvenimą praleidžia ankštuose narvuose, triukšmo, purvo ir smarvės apsuptyje. Narve vienai vištai tenka A4 formato lapo vietos plotas. Gyvūnams atimta visa tai, kas natūralu ir būtina – galimybė laisvai judėti, jie nemato saulės šviesos, nejaučia žemės po kojomis ir negali įkvėpti gryno oro. Prastos sąlygos ir didelis kiaušinių dėjimo tempas vištas nualina, jos dažnai serga, dalis miršta. Trumpai tariant, vištoms tai – pragaras žemėje. Kaip Lietuvos paukštynuose auginamos vištos, galite pamatyti čia: www.kiausiniukaina.lt

Dauguma vartotojų nepritaria tokioms gyvūnų sąlygoms. Būtent todėl visi didžiausi pasaulio ir Europos prekybos centrai vienas po kito atsisako prekiauti narvuose augintų vištų kiaušiniais.

Trečiu numeriu pažymėtų neetiškų kiaušinių atsisakė tokie prekybos centrai kaip LIDL, Tesco, Carrefour, Biedronka, Walmart ir dešimtys kitų. Jų parduotuvių lentynose kiaušinių iš paukštynų, kur vištos laikomos narvuose, neliks iki 2025-ųjų. Vis daugiau įmonių supranta, kad tai yra savaime suprantamas sprendimas, kuris užtikrina elementarius gyvūnų gerovės standartus.

Vakar tokių kiaušinių atsisakantis paskelbė ir Maximai priklausantis prekybos centras Lenkijoje – Aldik.

Manome, kad Lietuvos gyventojai nusipelnė tokių pačių standartų, kokius Maxima siūlo Lenkijos gyventojams, o į gyvūnų gerovę Lietuvoje turėtų būti atsižvelgta tiek pat, kiek atsižvelgiama Lenkijoje.

Paraginkime Maximą pirkti kiaušinius iš etiškai gyvūnus auginančių tiekėjų ir Lietuvoje, ir taip tapti gyvūnų gerovės lydere Baltijos šalyse. Pasirašydami peticiją Jūs paskatinsite Maximą įrodyti, kad ji yra socialiai atsakinga įmonė, kuri užtikrina elementarią gyvūnų gerovę ir atsižvelgia į savo klientų norus.

Laikas pokyčiams. Pasirašykite šią peticiją ir paskatinkite didžiausio Lietuvos prekybos tinklo vadovus paskelbti tvirtą planą pagerinti vištų dedeklių laikymo sąlygas.

Today: Tušti narvai is counting on you

Tušti narvai needs your help with “MAXIMA, atsisakykite narvuose laikytų vištų kiaušinių savo prekyboje!”. Join Tušti narvai and 3,239 supporters today.