Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü TOKİ olmasın. Deprem Toplanma ve Yeşil Alan Olsun.

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü TOKİ olmasın. Deprem Toplanma ve Yeşil Alan Olsun.

Mahalle Sakinleri Olarak, Teşvikiye Mahallesi'nin Son Doğal Yeşil Alanına Sahip Çıkıyoruz.
Marmara Üniversitesi Eczacılık, Diş Hekimliği ve İletişim Fakültelerini barındırmış olan, Teşvikiye ve Nişantaşı’nın tek nefes alan ve aldıran arazisi Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü, mahallelilerin gözü önünde kamu kullanımından özel mülkiyete geçiyor ve betonlaşmaya kurban ediliyor.
İçerisinde sansarlar, kirpiler, kuşlar gibi birçok canlıyı barındıran korusuyla, aynı zamanda deprem toplanma alanımız olarak da belirlenmiş olan, mahallemizin son kalan bu yeşil alanına sahip çıkalım.
İklim krizinin yakıcı/yıkıcı etkilerini giderek artan şiddetle hissetmekte olduğumuz bugünlerde, şehir içi sıcaklıkları 3-4°C kadar arttırabilen ısı adası etkisine katkıda bulunacak yoğun yapılaşmalara değil, açık ve yeşil alanlara ihtiyacımız var.
Zengin bir biyoçeşitlilik ve onlarca senelik ağaçları barındıran, zarar gördüğünde bir daha asla yerine konamayacak bu ekosistem, doğal haliyle korunmaya alınması gerekirken, yerine inşaat yapılması kabul edilemez. İstanbul depreminin gitgide yaklaştığı bu dönemde mahalle sakinleri olarak deprem toplanma alanlarımızı korumak zorundayız.
Deprem sonrasında çocuk, genç, yaşlı, engelli ve tüm mahalle sakinlerinin sığınabilecekleri tek alan burası. Mahallemizin oksijen kaynağı ve deprem toplanma alanımız olan bu araziye yapılmak istenen ve inşaat için yıkım çalışmalarına başlamış, içinde çok katlı rezidans ve işyerleri olan bu proje, yeni yaratacağı yoğunluklar ile mahallede trafik ve altyapı sorunları da doğuracaktır. Mahalle'nin canlı bir sosyal hayata sahip olması nedeni ile gece de azalmayan geçici ve kalıcı nüfusuna, bir de bu projenin sakinleri eklenecektir.
Peki İstediğimiz Nedir?
Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü, bölgenin tek açık alanı olan, içindeki koruda çeşitli ağaç ve bitkileriyle florası ve sansar dahil çeşitli hayvanlarıyla faunası olan bir ekosistemdir. Hepimize ait olan bu arazinin, özel mülkiyete dayalı yapılaşmaya açılması yerine, içindeki korunun doğal haliyle korumaya alınarak, çocuklarımızı doğa ile buluşturacak doğal yaşam parkı, kültür ve spor alanları, şehir bostanı gibi müşterekleri barındıracak bir alan olarak değerlendirmek gelecek kuşaklara bırakılacak en değerli miras olacaktır.
Ne Talep Ediyoruz?
- Arazi içerisindeki yeşil alanların Belediye tarafından derhal koruma altına alınmasını talep ediyoruz.
- Deprem toplanma alanı olarak belirlenmiş arazinin deprem toplanma alanı olarak kalmasını talep ediyoruz.
- Arazi ile ilgili mahkeme süreçleri sonuçlanana dek yıkım ve hafriyat dahil inşaat işlerinin durdurulmasını talep ediyoruz.
- Teşvikiyeliler olarak bu arazinin gelecek kuşaklara miras olarak kalmasını sağlayacak doğru bir kararın alınması için tüm gücümüzle çalışmaya kararlıyız.