Sena’nın Eğitim Hakkını Elinden Alma!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Hava Harp Okulu 3. sınıf öğrencisi iken 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de yaşanan olaylarda, hiçbir kimseye en ufak bir zarar vermediği halde haksız yere tutuklanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan Şuheda Sena Öğütalan, 2019 yılında yapılan üniversite sınavında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni BİRİNCİ OLARAK kazandı.

Fakat Marmara Üniversitesi, tutukluluğu gerekçe göstererek Sena'nın eğitim alamayacağını söylüyor.

Tutukluyken zaten nasıl eğitim alacak diye soruyor olabilirsiniz? Evet, devam zorunluluğu olan bir üniversiteye kayıt yaptıran ve cezaevinde olan bir öğrenci derslere gidemez. Bu nedenle okulunu dondurur. Ancak hukuk fakültelerinin devam zorunluluğu yoktur. Sadece sınavlara gitmek yeterlidir. Ve cezaevi tutukluyu sınava götürebilir.

24 yaşındaki bu genç kız tüm masumiyetine rağmen son 3 yılını Bakırköy Cezaevinde tutuklu olarak geçirdi. Bu süre zarfında tüm imkansızlıklara rağmen azim ve ümitle çalışarak hukuk fakültesini BİRİNCİLİKLE KAZANDI.

Lütfen, Sena'nın en temel haklarından olan eğitim hakkının engellenmesine sessiz kalmayın! İmza atıp paylaşarak sesini duyurmasına yardımcı olun.

NOT: Marmara Üniversitesi’nin 1985'den beri yönetmeliğinde %70 devam zorunluluğu kuralı var ancak öğrencilerine daha önce bu kuralı hiç uygulamadı ve öğrencileri farklı şehirlerden hiç derslere dahi katılmadan mezun olabiliyor. Şimdi bu kuralı Sena'nın eğitim almasının önüne engel olarak koyuyorlar. Sena'ya cezaevinde olduğu için bu kural neden gösterilerek sınavlara giriş hakkı tanınmıyor. Kısacası yalnızca teoride kalan bu kuralın pratikte tek mağduru cezaevindeki arkadaşımız ve onunla aynı durumda olan öğrencilerdir.