Sıfır km araçlarda ÖTV oranın düşürülmesini istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Günümüzde insanlar bir araç almak için ortalama 5-6 yıl çalışıyor, belki de daha fazla. Bugün 3-4 kişilik bir aile düşünün, bu ailenin bebekleri, çoçukları var. Hastalıkta, sağlıkta, bayramda, düğünde ulaşımını sağlamak için bir araç alacak. Bu aracın özel ihtiyaç olması düşünülemez. Bugün bir araç, bir ev alacağım diye hepimiz yıllarca çabalıyoruz. Buna devletimizin katkısı olsun ve araç almak isteyen vatandaş Amerika, Japonya, Almanya İngiltere, Fransa, Hollada'da uygulandığı gibi %18 - %23 vergi ödeyerek bunu 3 veya 5 yıl gibi bir zaman diliminde satmamak şartı ile sahip olabilsin.

Son yapılan Ötv zammıyla ilgili 3 milyar ek gelir sağlıycaz açıklaması yapılmıştı. Peki ÖTV indirimi yapılsa insanlar araçlarını yeniliycekler daha donanımlı daha güvenlikli araçlar alıcaklar ve bu şekildede devletimize katkı sağlıycak. Bir araçtan 2 araba parası alarak değilde, bir araçtan adil olan ÖTV oranını alarak herkez daha olumlu yaklaşaktır.

Sıfır otomobil alırken ödenen vergiler
Gümrük Vergisi – ÖTV –KDV –Taşıt Alım Vergisi – Motorlu Taşıtlar Vergisi–Plaka –Ruhsat –Noter harcı

Şanzıman DSG Donanım Comfortline
Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (*1-2-3-8) 93.700,00 TL
Net Fiyat 52.356,78 TL
Ötv (%45)(%90) (*5) 26.178,39 TL
KDV (%18) (*5) 14.136,33TL
Motorlu Taşıtlar Vergisi (*5) 498,50 TL
Trafik - Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedelleri (*5/6) 249,50 TL
Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli (*7) 280,50 TL

Örnekte göstermiş olduğumuz araç, orta segment her vatandaşın sahip olmak isteyebileceği fakat ÖTV, KDV gibi vergiler yüklenince dar ve orta gelirli insan için lüks sınıfına girmektedir. Bu aracı alırken Ötv muafiyeti uygulanmış olsa 52.356,78 KDV ile birlikte 64- 66 bin TL olarak vatandaşa satılıyor olacak ve insanlar daha kaliteli, daha güvenli daha konforlu bir yaşam sürebilecek. Daha az masrafa girecek. Ailesine daha konforlu bir yaşam sunmuş olacak. Sokaklar da 15-20 yaşındaki güvensiz tehlikeli ve çevreye zararlı araçlardan arınmış olacak.

Bugün ugur imzanı bekliyor!

ugur çinpolat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MALİYE BAKANLIĞI: BİR AİLEDE BİR ARAÇ ÖZEL TÜKETİM DEĞİLDİR. BİZDE DÜNYADA OLDUĞU GİBİ MAKUL ORANLARDA ARAÇ ALMAK İSTİYORUZ.». ugur ve imza atan diğer 1.614 kişiye katıl.