Bantahan Tabung Haji di letakkan di bawah Lim Guan Eng (MOF)

0 have signed. Let’s get to 150,000!

Kami umat ISLAM Malaysia membantah Lembaga Tabung Haji (TH)  di letakkan di bawah kawal selia Bank Negara iaitu di bawah Kementerian Kewangan Menteri Lim Guan Eng.  Adakah aset penting umat ISLAM hendak di serah kepada non muslim menguruskan adakah tindakan ini masuk akal? Agenda ini seumpama nak menghalalkan matlamat pihak tertentu untuk meletakkan TH di bawah pengawalan Lim Guan Eng 100%. Adakah Kerajaan tidak memikirkan Implikasi yang bakal berlaku sekiranya 9.3 juta umat ISLAM yg menjadi pencarum TH mengeluarkan deposit (Bank Run) sebagai tindak balas atas tindakan tidak masuk akal ini. Selamatkan TH selamatkan aset umat ISLAM.

Esmee bin Mat Isa (ABATA)

Ayuh kita selamatkan Aset Umat ISLAM dari jatuh ke tgn Non Muslim.

Insyaallah jika berjaya mendapat sokongan umat ISLAM kita akan usahakan satu memorendom di serahkan kepada Majlis Raja Raja Melayu.

Baca di bawah. ...alasan YB Mujahid

KUALA LUMPUR: Lembaga Tabung Haji (TH) akan diletakkan di bawah kawal selia Bank Negara Malaysia (BNM) bermula Januari tahun depan bagi menambah baik tadbir urus organisasi berkenaan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mujahid Yusof.

Want to share this petition?