Petition update

Laten we samenkomen op 20/03/22 om 12u30 @ Luxemburgplein, Brussel om te betogen tegen ecocide

Stop Ecocide Belgium

Mar 15, 2022 — 

Besef je dat in de 21e eeuw ecocide, dwz. de ernstigste milieudelicten, nog steeds legaal zijn en onbestraft blijven, terwijl ze de mensheid in gevaar brengen?

Degenen die verantwoordelijk zijn voor ecocide (de reuzen in fossiele brandstoffen, landbouwchemicaliën en plastics en de staten die nalaten maatregelen te nemen om dit te beperken) krijgen alleen civielrechtelijke boetes en gaan gewoon door met de business as usual.

Heb je het gevoel dat het nooit zal ophouden? Dat je er niets aan kunt doen?

Geloof het zelf! Er bestaat een oplossing: strafrecht!

Als ecocide als een internationaal misdrijf zou worden erkend, zou dat helpen de vernietiging van de planeet te stoppen!

Hoe kunnen we dat doen? Door de verantwoordelijken te straffen en af te schrikken. Het zou ook bedrijven en regeringen aanmoedigen om te gaan werken op een manier die meer respect toont voor de natuur en de mensheid.

�We moeten gebruik maken van het feit dat de Europese Unie haar milieustrafrecht herziet, om druk uit te oefenen en de Europese instellingen te dwingen ecocide te erkennen, en zo levende wezens te beschermen.

Laten we dus samenkomen op 20 maart om 12u30 op het Luxemburgplein in Brussel om te betogen tegen ecocide > Link naar het evenement: https://fb.me/e/1iGCHTWBC 


  • Shared on Facebook
  • Tweet

Keep fighting for people power!

Politicians and rich CEOs shouldn't make all the decisions. Today we ask you to help keep Change.org free and independent. Our job as a public benefit company is to help petitions like this one fight back and get heard. If everyone who saw this chipped in monthly we'd secure Change.org's future today. Help us hold the powerful to account. Can you spare a minute to become a member today?

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion