Kuzu "Koyun Yavrusu"dur. Lezzet için Yenmesi Zalimliktir. Bilinçlendirme Sağlayalım.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Kuzu "koyun yavrusu"dur. Adı üstünde daha "yavru"dur. Ne var ki, bazı insanların keyfi için yediği bir şey durumundadır.

Halbuki o bir yavru candır. Bir insan yavrusu nasıl masumsa, bir kuzu da öyle masumdur. Bir anne baba için evladı neyse, koyun için de yavrusu odur.

İnsanın karnını doyurmayı bırakın, keyif için yediği o kadar çok çeşitli yiyecek söz konusuyken bunlarla bile yetinmeyip gözünü bir yavruya dikmesi, bunu sırf lezzet almak için yapması zalimliktir.

Bu zalimlik belki bilinçsizcedir, çünkü kişi konu üzerinde düşünmemiştir, durumun farkında değildir. Ya da kişi kötülüğün farkındadır ama alışkanlıklarının esiridir, kuzunu eti yemeyi bırakmayı vicdanen istemekle birlikte, restoranlardaki ya da evlerde yapılan menülerde yer alması sebebiyle zorlanıyordur.

Yasalar kişilerin bu tüketimden kurtulmalarını kolaylaştırabilir.

Ülkece bir seferberlikle bir bilinçlenme sağlayıp kuzuların ve annelerinin akan göz yaşını durdurabiliriz.

Mezbahalardaki kıyıma, akan kuzu kanına son verebiliriz. Keyfimizin kölesi olmaktan ve zalimlikten kurtulabilir, adaleti sağlayabiliriz. Kuzular için adalet!