Kampanya Kapatıldı

Kurumlarda artan yemekler hayvan barınaklarına gönderilsin

Bu kampanya 396 destekçiye ulaştı

Her gün gerek özel kurumlar tarafından gerekse devlet kurumları tarafından sayısız insana yemek hizmeti sağlanmaktadır. Bu hizmet sağlanırken hizmet kalitesi ve sağlık standartlarının yakalanması amacıyla her gün için yeni menüler belirlenmektedir. Bu eylemin sonucunda bir önceki günün artan yemeği bir sonraki güne bırakılamayıp atılmak zorunda kalınmaktadır. Atılmak zorunda kalınan bu yiyecekler insan sağlığı açısından yeterli olmasa da hayvanlar için yeterli tazelik ve sağlık değerlerine sahiptir. Bu nedenle atılan yiyecekler hayvanlara ulaştırılmadığı sürece israf olmaktadır. Hem bu israfın önüne geçebilmek hem de barınakta ya da sokakta bulunan hayvanlar için yiyecek sağlamak amacıyla aratan yiyeceklerin oluşturulabilecek toplama noktalarına ya da hayvan barınaklarına bırakılmalıdır. Bu şekilde barınaklarda bulunan hayvanların yiyecek ihtiyacının karşılanması amacıyla harcanacak kaynakların azalması sağlanabilir diğer bir yandan sokakta bulunan hayvanların gıda ihtiyacı da karşılanmış olur.

Bugün Cansu imzanı bekliyor!

Cansu Karakuş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kurumlarda artan yemekler hayvan barınaklarına gönderilsin». Cansu ve imza atan diğer 395 kişiye katıl.