Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 13.952 destekçi ulaştı

Dün gece İstanbul'u kaplayan duman kötü haberi verdi, Galatasaray Üniversitesi yandı. Yıllardır öğrencisi olduğum okulum, yılların tarihe şahitlik eden binası göz göre göre yandı ve içindeki tarihle beraber neredeyse yok oldu.

Daha yangın sönmeden otele dönüştürülmesi ihtimalinden söz edilmeye başlandı bile. Canlı yayına çıkan bir öğrenci, okula binanın otel yapılmasıyla ilgili tekliflerin geldiğini anlattı.

Durumun vahametini anlamak için tarihçi olmaya gerek yok. Geçmişin izlerinin hızla silindiği, binaların "yangın" yoluyla dönüşüme uğrayarak ticarileştiği bir zamanda yaşadığımızın farkındayız.

İçindeki bütün bilgi birikimi, belgeleri, süslemeleriyle yok olan binanın otele dönüştürülmesi acımızı ve tarihimizi bir kat daha yok edecek.

TC. Kültür Bakanlığı'nın ve Galatasaray Üniversitesi'nin derhal bir açıklama yaparak binanın geleceği hakkında endişelenen öğrencileri, hocaları, tarihçileri ve duyarlı vatandaşları bilgilendirmesini, binanın gelecekte de okula ait kalacağının ve hiç bir şartla otel ya da benzeri ticari bir amaçla kullanılmayacağının sözünü vermesini talep ediyorum.

Kampanyayı imzaladıktan sonra Twitter ve Facebook'ta paylaşarak ne kadar çok kişiye ulaştırabilirsek sesimiz o kadar yüksek çıkacak.

Geleceğimize sahip çıkalım!

Bugün Pınar imzanı bekliyor!

Pınar Çetin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «@Kultur_Turizm #gsuyaniyor #GSÜotelolmasin restore edilerek tekrar okul olarak kullanılsın». Pınar ve imza atan diğer 13.951 kişiye katıl.