Petition Closed
Petitioning Özel Kalem TC Kültür Bakanlığı and 1 other

@Kultur_Turizm #gsuyaniyor #GSÜotelolmasin restore edilerek tekrar okul olarak kullanılsın

Dün gece İstanbul'u kaplayan duman kötü haberi verdi, Galatasaray Üniversitesi yandı. Yıllardır öğrencisi olduğum okulum, yılların tarihe şahitlik eden binası göz göre göre yandı ve içindeki tarihle beraber neredeyse yok oldu.

Daha yangın sönmeden otele dönüştürülmesi ihtimalinden söz edilmeye başlandı bile. Canlı yayına çıkan bir öğrenci, okula binanın otel yapılmasıyla ilgili tekliflerin geldiğini anlattı.

Durumun vahametini anlamak için tarihçi olmaya gerek yok. Geçmişin izlerinin hızla silindiği, binaların "yangın" yoluyla dönüşüme uğrayarak ticarileştiği bir zamanda yaşadığımızın farkındayız.

İçindeki bütün bilgi birikimi, belgeleri, süslemeleriyle yok olan binanın otele dönüştürülmesi acımızı ve tarihimizi bir kat daha yok edecek.

TC. Kültür Bakanlığı'nın ve Galatasaray Üniversitesi'nin derhal bir açıklama yaparak binanın geleceği hakkında endişelenen öğrencileri, hocaları, tarihçileri ve duyarlı vatandaşları bilgilendirmesini, binanın gelecekte de okula ait kalacağının ve hiç bir şartla otel ya da benzeri ticari bir amaçla kullanılmayacağının sözünü vermesini talep ediyorum.

Kampanyayı imzaladıktan sonra Twitter ve Facebook'ta paylaşarak ne kadar çok kişiye ulaştırabilirsek sesimiz o kadar yüksek çıkacak.

Geleceğimize sahip çıkalım!

This petition was delivered to:
  • Özel Kalem
    TC Kültür Bakanlığı
  • Basın Müşavirliği
    TC Kültür Bakanlığı

Pınar Çetin started this petition with a single signature, and now has 14,074 supporters. Start a petition today to change something you care about.