Krav: Alle dyr skal ha rett til å få gå ut - hver dag!

Krav: Alle dyr skal ha rett til å få gå ut - hver dag!

Started
August 2, 2019
Petition to
Olaug Bollestad
Signatures: 3,313Next Goal: 5,000
Support now

Why this petition matters

Started by Samuel Rostøl

Det bør være en grunnleggende rettighet at dyr skal ha tilgang til utearealer hver eneste dag. Denne rettigheten har per idag ingen dyr i norsk matproduksjon!

Kjære dyrevenner: Signerer denne kampanjen for å kreve dyrenes rett til å få komme ut og trekke inn frisk luft - hver dag!

Forestill deg én dag innestengt. Kjedsomhet og ensformighet. Samme lyder, lukter og synsinntrykk hele tiden. Forestill deg så ei uke. En måned. Det er vanskelig, ikke sant? Samtidig er dette virkeligheten for de fleste dyr i vårt landbruk i Norge.

96,81 % av dyrene i norsk landbruk er faktisk innesperrede hele livet: I følge denne artikkelen får kun 0,27 % av grisene, 0,07% av (slakte)kyllingene og 5,73% av de eggproduserende hønene tilgang til uteareal i løpet av livet. Storfe og småfe med sine beitekrav (henholdsvis 8-16 uker og 16 uker), utgjør kun 2,51% av det totale antallet dyr vi dreper for mat.

Det meste av året kan man helt lovlig holde alle dyr i Norge innesperret døgnet rundt.

I praksis har med andre ord så godt som ingen dyr i norsk matproduksjon rettighet til å få gå ut hver dag. Slik verken kan eller bør det være.

Så kjære Landbruksminister; det er på tide at dyrene i Norge skal få tilgang til en av de mest grunnleggende behov alt levende har; å få komme ut hver eneste dag. Å få puste inn frisk luft, oppleve direkte sollys, kjenne mykt gress under beinene, plukke litt med nebbet eller rote litt med snuten, ja - rett og slett få gå ut.

Det bør være en grunnleggende rettighet å få gå utendørs hver eneste dag. Det har ikke dyrene i norsk matproduksjon.

Signer nå for å forandre det!

Jeg som har startet denne signaturkampanjen heter Samuel Rostøl, og jeg tilegner hele mitt liv og min tid til dyrene. Dersom du ønsker det kan du støtte mitt arbeid for dyrene her: www.patreon.com/samrostol

Support now
Signatures: 3,313Next Goal: 5,000
Support now
to help others easily find and sign the petition.

Decision Makers

  • Olaug Bollestad