Doğrulanmış başarı

Kozyatağı Carrefoursa. Cefic Avm Yönetimi. Sokak Hayvanlarına Vicdanlı Davranın

Bu kampanya 1.020 destekçi ile değişim yarattı!

Ülkemizin ağır kış şartları yaşadığı bugünlerde, birçok marka, ticari kuruluş sokak hayvanlarına yardım etmeye çabalarken, Kozyatağı CarrefourSA yönetimi, 6 yıldır otoparkında yaşayan ve vicdanlı insanların beslediği yaşlı sokak köpeğinin altına konulan kartonları, üzerine atılan polarları alıp atarak büyük bir vicdansızlık örneği sergilemiştir. Yönetimin, köpeğe yardım edenleri ceza vermekle tehdit ettiği de, öne sürülmektedir. Konu sosyal medyaya yansıdığında, twitter üzerinden "hemen üzerinin örtüldüğü" belirtilirken, aynı saatte  yanına giden hayvanseverlerce köpek tirtir titrerken bulunmuştur.

Ülkemizin en büyük, kurumsallaşmış, hayırseverliğiyle bilinen kuruluşlarından birinin ortaklığındaki CarrefourSA ve ilgili mağazasını, Cefic AVM yönetimini sokak hayvanları konusunda daha vicdanlı ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.  Söz konusu yaşlı köpeğin sonunun da, ilgili mağazanın daha önce toplatarak bilinmeze gönderdiği diğer hayvanlar gibi olmayacağını umut ederek, sürecin ve yaşlı hayvanın takipçisi olacağımızı belirtiyor ve 5199 sayılı yasanın ilgili maddelerini bir kez daha kendilerine hatırlatıyoruz.

5199. HAYVANLARI KORUMA KANUNU
MADDE  4. -
b) Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz                hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi  yaşamları desteklenmelidir.
c) Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Since 6th of January, İstanbul is facing with heavy snow. Because of the weather, a lot of major brands opened their doors to the stray dogs and cats. As you can understand, it is impossible for animals to survive the freezing cold. However, CarrefourSa’s one store which is located in Kozyatağı is banning its employees to put cardboards under the stray dogs and taking away the blankets. You do not have to open your doors but you cannot deny the animals their right to live. Your immediate attention to this matter is appreciated.

Bugün Figen imzanı bekliyor!

Figen Dalgakıran Arat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kozyatağı Carrefoursa. Cefic Avm Yönetimi. Sokak Hayvanlarına Vicdanlı Davranın». Figen ve imza atan diğer 1.019 kişiye katıl.