Release Turkish Citizens Who Were Detained in Kosovo

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

To Members of Kosovo Parliament
Yesterday 6 Turkish citizens were detained with an operation by Official Kosovo Intelligence Agency. Kosovo’s Prime Minister Haradinaj announced that he didnot receive any information from the official authorities about this operation. This actualized abduct operation is so dangerous for Kosova Government as well as Turkish citizens who live in Kosova.
Kahraman Demirez who is the manager of Mehmet Akif College in Gjakova, Cihan Özkan who is a teacher and Hasan Hüseyin Günakan were detained by the Kosovo’s polices. At that time Yusuf Karabina was taken to the police station by the Kosovo’s polices. And also Mustafa Erdem who is the General Manager of Gülistan Eğitim Kurumları visited the police station to get information about the Turkish teachers’ circumstances. When Mustafa Erdem visited the police station, he was detained too. By the way, these Turkish citizens have residence permit until 2022.
On the other hand, Cardiology Professor Osman Karakaya, who is moved to Kosovo to run away from the Turkish President Erdogan’s tyranny (dictator regime), was detained too.
And these people are at the Kosovo Airport now.
If a citizen from any country is detained without a proof in Kosovo, it means that there is a constitutional violation in Kosovo.
This application is about to stop deporting for these detained Turkish citizens to Members of Kosovo Parliament and Mr Taçi who is the President of the Kosovo Constitutional Court.
We just want from you to act according to authority received from the Constitution and the law.
Kind regards.

Kosova Millet Meclis’ine,

"Kosova İstihbarat Örgütü’nün operasyonuyla 6 Türk vatandaşı hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Kosova Başbakanı Haradinaj bu operasyonla ilgili bilgilendirilmediğini duyurdu. Kosova devleti ve Kosovada yaşayan tüm Türk halkı için son derece tehlikeli olan gözaltı hadisesi gerçekleşti.

Yusuf Karabina'nın karakola götürüldüğü sırada, Gjakova'daki Mehmet Akif Koleji'nin müdürü Kahraman Demirez ve öğretmen Cihan Özkan ile Hasan Hüseyin Günakan da Kosovalı polis tarafından gözaltına alındı. Gülistan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Erdem, gözaltındaki Türk öğretmenlerin durumu hakkında bilgi almak için polis karakolunu ziyaret ettiğinde gözaltına alındı. Tutuklular 2022'ye kadar ikamet izinleri olmasına rağmen alındı.
Erdoğan’ın Türkiye’deki zulmünden kaçmak için Kosova’ya taşınan Türk Kardiyoloji profesörü Osman Karakaya’nın da Perşembe sabahı Kosova polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Bir Başbakan olarak, hiçbir bilgisinin olmadığı durumda Türk vatandaşların kaçırılması ve sınır dışı edilmesi için bekletilmesi, ülkenin anayasasını ihlal edildiğinin göstergesidir.

Bu dilekçe, Kosova Meclisi milletvekillerine, Anayasa Mahkemesini Cumhurbaşkanı Taçi'ye hitaben sınırdışı edilmesini durdurmak ve gereken girişimi başlatmak için başvurmaktadır.
Anayasa ve yasalardan aldığınız yetkiye göre hareket etmenizi ülkenizde bulunan Türk Vatandaşlarını hayati tehlike doğuracak Türkiye’deki despot rejime iade etmemelerini istiyoruz.

Bugün Deniz imzanı bekliyor!

Deniz Kamphatiralarim bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kosova Millet Meclisi: Kosova Devleti �� Öğretmenleri Serbest Bırakmalı». Deniz ve imza atan diğer 9.118 kişiye katıl.