Korona Günlerinde Evde Doğumlar Desteklensin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Dışarı çıkmanın bile önerilmediği bu Korona virüslü günlerde, ülkemizde doğum zamanını bekleyen pek çok hamile bulunuyor. Hastanelerin yoğunluğu da düşünülerek, herhangi bir gebelik riski taşımayan, evinin güvenli ve konforlu alanında doğum yapmayı isteyen hamilelerin doğumlarının sağlık personeli ve ekipmanları ile evlerinde desteklenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

Dünyada pek çok ülkede desteklenen ev doğumlarının, güvenliğine ve avantajlarına değinen bilimsel makaleler bulunuyor. Ülkemizde de şu an için desteklenmeyen ev doğumları bu bilgiler ışığında, günümüz imkanlarının katkısı ile sağlık kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve meslek erbabı ebelerin de katılımı ile yeniden değerlendirilsin ve acil bir eylem planı hazırlansın. Ayrıca doğum evleri kurulması planlanmaya başlansın.

Hamileler ve aileleri online destek buluşmaları ve doğuma hazırlık eğitimleri ile desteklenerek konu hakkında yüreklendirilsin. Böylece kadınlar doğumun aşamalarını ve gerekliliklerini öğrenek kendi güçlerine, içgüdülerine ve aldıkları tıbbi desteğe güvenle, kendi mahrem ve güvenli alanlarında bir doğum deneyimi yaşayabilsin

Dilerim ki bugün Korona gündemi ile hızlıca ele alınacak doğum konusu, gelecekte kadının ve dünyaya yeni gelen bebeğin ihtiyaçlarını gözeten, insan doğası merkezli bir şekilde yeniden değerlendirilsin ve dönüştürülsün.