Petition Closed
Petitioning İçişleri Bakanlığı and 4 others
This petition will be delivered to:
İçişleri Bakanlığı
Kocaeli Valiliği
Mahalli İdareler Müdürlüğü
Orman ve Su İşleri Bakanı
Veysel EROĞLU
Mahalli İdareler

BELLA'NIN ölümüne sebep olan yetkililerin cezalandırılması

BELLA'lar ÖLMESİN !

İl sınırlarınız da yerel yönetimler tarafından tamamen görsel açıdan açılmış fakat hiç bir şekilde güvenlik tedbirlerinin alınmadığı süs havuzları tehlike arz etmektedir.

16 Ağustos 2013 tarihinde Yeni Cuma Parkı’nda Bella ismindeki köpek havanın sıcak olması nedeniyle süs havuzundan su içmek istedi. Yeni Cuma Parkındaki süs havuzunun elektrik aksamındaki kaçak, su içmek isteyen köpeğe elektrik çarpmasına neden oldu. Bir anda elektrik akımına kapılan köpek, sahibi Nurcan Çetinkaya`nın gözleri önünde su dolu süs havuzunun içinde çırpına çırpına can verdi..

Sorumluluk ve yetki sahibi makamınızdan, her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği söz konusu parkta gerekli emniyet tedbirlerinin alınmaması sonucu bu tür müessif canlı ölümlerine sebep olunması, ilgili belediyenin gerekli kontrolleri yapmaması neticesinde sonucu ölümle biten olaya sebebiyet veren sorumluların tespit edilmesi, ihmali olan görevlilerin 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması hakkında Kanun gereği, görevlerini yapmadıkları sebebiyle soruşturma açılması, kusurlu bulunan kişilerin cezalandırılması, mevcut diğer elektrik bağlantısı söz konusu olan süs havuzlarının kontrol edilmesi veya kapatılması, talebimizin İçişleri Bakanlığına gönderilmesini arz ederim.

Letter to
İçişleri Bakanlığı