Kemaliye'de altın madeni istemiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Kazdağları başta olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerinde altın arama faaliyeti yürüten birçok firma var. Bunlardan biri de Anagold maden firması. Siyanürle altın aramak için Kemaliye ilçesini kapsayan bir faaliyet yürütüyor. Sondaj çalışmaları başladı. Çok geç olmadan, altın arama süreci başlamadan buna dur demek istiyoruz.

Kemaliye ve köylerini kapsayacak bu maden faaliyeti tüm bölgenin yeraltı su kaynaklarını ve doğal yaşamı olumsuz etkileyecektir.

Her yıl düzenlenen doğa festivali için dünyanın dört bir yanından çok sayıda turist Kemaliye'ye gelir. Turizmin bölgeye kazandırdığı katma değer altın madeninin çevreye vereceği tahribatla sekteye uğrayacaktır.

Bölgenin ayrıca bir deprem bölgesi olması diğer bir handikaptır. Olası bir depremde toprağa karışacak siyanürün bölgede ve bölgede yaşayan tüm canlılarda oluşturacağı tahribat geri dönüşü imkansız sonuçlar doğuracaktır.

Bu yüzden, Kemaliye'de altın madeni istemiyoruz. Kampanyayı imzalayıp paylaşarak daha çok kişiye ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.