Kedi ve köpekleri kesen FÇ ve vasisi hakkında suç duyurusu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Sevk Yönü: Adalet Bakanlığı - İçişleri Bakanlığı - Orman ve Su İşleri Bakanlığı
2016 Kasım ayı içerisinde Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi tarafından Tuzla Tersane Altı bölgesinde bir köpeğin boğazını keserken suç üstü yakalanan ve gözaltına alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan, akıl hastası olduğuna dair raporu bulunduğu ve vasisi bulunduğu iddia edilen FÇ adlı şahsın Facebook adlı sosyal medya hesabında eylemlerine devam ettiğine dair paylaşımları mevcuttur. Anılan şahsın Aydınlı Mahallesi, Müge sokak No:7 Tuzla İSTANBUL adresinde ikamet ettiği bilgisine ulaşılmıştır. Anılan şahsın Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren söylem ve paylaşımları, seçim sisteminin Allah'ın emir ve yasaklarına aykırı olduğu, oy vermenin günah olduğu gibi bir çok paylaşımı da mevcuttur.
Vasisi olmadan sokağa çıkarak "Allah’ın emri ile kesip yediği" sözlerini ifade eden raporlu akıl hastası kadının, daha önce de çok sayıda hayvanı keserek öldürdüğü yönündeki sosyal medya paylaşımları ve eklediği görsel delillerin yanı sıra bu bölgede çocuk ve yaşlılara yönelik istismarı olduğu konusunda da duyumlar mevcuttur.
Her türlü sapkınlığın ve vahşetin azami seviyeye çıktığı günümüzde, aynı zamanda insana karşı şiddetin “ön habercisi” olması nedeni ile “hayvanlara uygulanan şiddet“, emniyet ve diğer ilgili tüm kurumlarca da önemle değerlendirilmelidir.
Bu bağlamda aşağıdaki hususlar için ilgili yasalar çerçevesinde ilgili kurumlar nezdinde istihbari çalışma başlatılıp söz konusu ileri seviyede akıl hastalığı ve raporu olan kadının ve vasisinin gözaltına alınarak sokak hayvanlarına ve insanlara yönelik istismarı konusundaki bilgilerin doğruluğunun araştırılmasını, soruşturma açılmasını ve konuya ilişkin adli – idari işlem ve koruyucu sosyal politikalar çerçevesinde tedbirler alınmasını talep ediyoruz.
1. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünce, raporlu akıl hastası FÇnin ve vasisinin gözaltına alınarak, evlerinde hayvan, insan ölüleri, ekipmanı olup olmadığına dair detaylı arama ve inceleme yapılmasını, komşularının ifadelerinin alınarak tespit edilecek kanıtların delil olarak kabul edilmesini, kanunun verdiği Vasilik sorumluluklarını yerine getirmeyerek toplum için büyük tehlikeye neden olmuş VASİSİ hakkında TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca adli işlem başlatılmasını talep ediyoruz.
2. Sokaklarda toplumun en zayıf halkası olan canlıları yeme gerekçesi ile vahşice kesip öldüren, akli dengesi yerinde olmayan ve hastalığı insan veya hayvan gözetmeksizin topluma zarar verecek derecede ileri seviyeye ulaşmış olan FÇ'nin, daha fazla canlının hayatına kast etmeden ACİLEN ilgili kurumlar nezdinde akıl hastanesinde tedaviye alınmasının sağlanmasını talep ediyoruz.
3. İleri seviyede akıl hastası olan FÇ'nin ailesindeki tüm diğer bireylere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce çalışmalar yapılmasını, ailesinde psikolojik sorun tespit edilen kişilerin akıl hastanesine sevk edilerek müşahede altına alınmaları, tedavisi süreci ve sonrasında FÇ'nim ve ailesindeki sorunlu bireylerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yakinen gözetim altında tutulmalarının sağlanmasını talep ediyoruz.
4. Hayvanlara yönelik istismar ve hayvan hakkı ihlali sebebiyle, İstanbul Orman Su İşleri Şube Müdürlüğünün emniyet birimleri ile istihbari çalışma yaparak, 5199 sayılı yasa gereğince FÇ'nin sürekli keserek öldürdüğü hayvanlar olduğuna dair sosyal medya paylaşımlarına istinaden, söz konusu kişinin yaşadığı ve olayın yaşandığı mahaldeki güvenlik, mobese kameralarının incelenmesini ve çevredekilerin ifadelerinin alınarak elde edilecek verilerin delil kabul edilerek VASİSİ hakkında öldürülen hayvan sayısına göre idari işlem yapılmasını talep ediyoruz.
Konu ile ilgili olarak yapılacak ve sonrasında yapılmış çalışmalara ilişkin, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası ve 3071 sayılı Dilekçe Kullanma Hakkı yasası gereği tarafımıza bilgi verilmesini yüksek makamlarınızdan saygılarımızla arz ve talep ederiz.

Bugün HAYVANLARI KORUMA KURTARMA VE YAŞATMA DERNEĞİ imzanı bekliyor!

HAYVANLARI KORUMA KURTARMA VE YAŞATMA DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kedi ve köpekleri kesen FÇ ve vasisi hakkında suç duyurusu». HAYVANLARI KORUMA KURTARMA VE YAŞATMA DERNEĞİ ve imza atan diğer 776 kişiye katıl.