Dersim'deki keçi avcılığı ihalesi iptal edilsin.

Başarı

Dersim'deki keçi avcılığı ihalesi iptal edilsin.

Bu kampanya 21.747 destekçi ile değişim yarattı!

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü'nün, Dersim'de kutsiyet atfedilen ve “Hızır’ın davarı” olarak kabul edilen dağ keçilerini avlatmak için ihale açtığı belirtildi.

Dersim’in Aliboğazı ve Salördek bölgesinde 5, Darıkent ve Gökçek bölgesinde 5, Büyükyurt ve Çıralı bölgesinde 5 ve Derindere ile Kocatepe bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 17 dağ keçisinin avlanmasının planlandığı ihalenin 13 Temmuz günü yapılacağı kaydedildi.

Keçilerin öldürülmemesi için, lütfen imzanızı ekleyin ve paylaşın. Onların sesi olalım.

Cumhuriyet'ten haberine göre, Munzur Koruma Kurulu Sözcüsü Hasan Şen, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Kaçak avcılığa karşı yaban avını denetleme görevini yürüten İl Çevre Orman İşletme Müdürlüğü, kanunlara göre yaban hayatını koruma konusunda sorumluluk, denetleme yetkisi bulunan muhtarlıklar, belediyeler ve karakollar duruma yeterince müdahale etmiyor.

Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi’ne (Bern Sözleşmesi) göre ilimiz coğrafyasında bulunan çengel boynuzlu dağ keçileri ve Bezuvarlar nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve kesin olarak koruma altına alınması gereken hayvan (fauna) türleri olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de görülen çengel boynuzlu dağ keçileri koruma altına alınmıştır. Ancak İl Valilik Av Komisyonu’nda, korunması gereken tür olarak bilinmesine rağmen, altına imza atılmış bulunan uluslararası sözleşmeye aykırı davranılarak yasal çerçevede bu türün avlanması için kota belirlemiştir. Böylece Bern Sözleşmesi de çiğnenmektedir."

Bugün Nuran imzanı bekliyor!

Nuran Durmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Keçi avcılığı ihalesi iptal edilsin. #DağKeçilerineDokunma @tctarim @TunceliValiligi @MilliParklar_D». Nuran ve imza atan diğer 21.746 kişiye katıl.