Karton bardakların geri dönüştürülmesini sağlayın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Türkiyede her yıl 2 milyar karton bardak çöpe gidiyor. Bu rakamlar ger geçen gün artıyor. Bir ton kağıt üretmek için ortalama 10-17 ağaç kesilmesi gerektiği göz önüne alınırsa karton bardak için senede   500.000 ağacı, çok değil üç sene sonra ise Belgrad ormanı kadar ağacı yok ediyoruz.Aslında karton bardak olarak bildiğimiz bardakların dışı kağıt iç yüzeyleri de içindeki sıvıyı emmeleri için plastikle kaplanıyor. Plastik bardakların geri dönüşümü olduğu halde, karton bardaklar kompozit yapılarından dolayı geri dönüştürülemiyor. Ne kâğıt ne de plastik kategorisine girmeyen bu bardaklar, dünyada bazı ülkelerde geri dönüştürülse de ülkemizde böyle bir faaliyet malesef bulunmamakta.Yine araştırmalara göre 3000 adet karton bardağın kullanımı sonucu 1600 kilogram karbon gazı salınımı olurken, 3000 adet plastik bardak için bu rakam sadece 645 kilogram.Amacımız Karton bardakların geri dönüştürülme tesislerinin kurulmasını sağlamak. Kampanyamızı imzalayıp çevreyi ve ekonomimizi  korumamıza yardım edin.