Kardeşimi Çin'deki toplama kampından kurtarın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

#SaveMewlan  #FreeMewlan  #YouAreNotAloneMyBrother

Twitter: Rizwangvl     Instagram: Rizwangvll

33 yaşında bir Uygur Türkü olan kardeşim Mewlan, Ocak 2017’den beri Çin’deki toplama kampında tutuluyor. Mewlan, Çin’in Xinjiang bölgesinde tutulan 3 milyondan fazla Müslüman Uygur Türkünden biri.

Lütfen Mewlan’ın normal yaşamına dönmesi ve ailesi ile kavuşmasına yardım edin.

#youarenotalonemybrother  (yalnız değilsin kardeşim) Ailem diyebileceğim sadece annem ve erkek kardeşim var. Her ikisinden de 2017 yılından bu yana haber alamıyorum.

Küçük erkek kardeşim Mewlan, Ocak 2017'de Çin'deki toplama kamplarına götürüldü. Hiçbir sebep olmadan keyfi olarak gözaltına alındı.

Erkek kardeşim, bir gün lokantada öğle yemeği yerken hiçbir sebep gösterilmeden tutuklandı. Mewlan annemizden, sevgili eşinden ve 1 yaşındaki oğlundan zorla koparıldı. Benim kardeşim çok iyi, düşünceli ve çalışkan biriydi.

Ne zaman haberlerde ordaki toplama kamplarında ne olup bittiğini duyup okuduğumda, kendi kardeşimin de böyle ağır ve hatta daha da beter işkence ve zulümlere karşı karşıya kaldığını düşünüyorum ve bu beni kahrediyor. Bitmeyen sorgulamalara ve işkenceye maruz kaldığından hiç şüphem yok.

Yaşlı annemin, kardeşimin eşinin ve yeğenimin, toplama kampında olmasalar bile, nelerle bas etmek zorunda kaldıklarını düşünmek beni çok üzüyor.

2020 yılındayız ve kardesimden haber almayali tam 3 yil oluyor. Artık beni herkes duysun istiyorum. Ailem icin artik harekete geçmem gerek. Biliyorum ki bu kolay değil, bunu tek basima yapamayacağım için sizlerin de desteğine ihtiyacim var! Bu yüzden bu kampanyayı başlatıyorum.

Kardeşimin toplama kamplarından kurtulması ve ailemin benimle Yeni Zelanda’da kavuşabilmesi için lütfen bana destek olun. Bu kampanyayı imzalayarak bana destek verebilirsiniz. Bunu aileniz, arkadaşlarınız, ve sosyal medya ağlarındaki tanıdıklarınızla lutfen paylaşın ve sesimi duyulmasına yardım edin lütfen!