Karaburun'a Dokunma. Deniz Yaşamını Katledecek İskeleye Hayır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

"İskelenin bağrına düşman dayamış hançerini;
Yok mudur kurtaracak baht-ı kara mâderini.?"

İzmir'in cennet ilçelerinden Karaburun'da, resimdeki kırmızı çizgi ile çevreli alanda, İZDENİZ Vapurlarının yanaşabilmesi için Seyyar Vapur Yanaşma yapılacak. Deniz yaşamı için tehlikelerle dolu olan bu proje için iskelenin derinliği 4 metreden 5 metreye çıkarılmak isteniyor ve ihalesi de yapılmış durumda. Eskiden TurYol vapurlarının yanaştığı hazır iskele varken bu proje neden yapılıyor?

Resimdeki kırmızı çizgi ile taranan yer DenizKızı Restoran ile Altın Tabak Restoran arasına yapılacak Seyyar Vapur Yanaşma iskelesi yerini ve proje alanını gösteriyor.

İhale kapsamında 3 dönüm alanda 8000 m3 deniz dibi kazılacak ve kazılan yer gibi hem de taşınıp dökülen yerde de deniz canlı yaşamı katledilecektir.

Uzun süre İskeleden balık ve kalamar tutulamayacak, yuvaları dağılan eşkinalar başka yere gidecekler ve bir daha gelmeleri çok zaman alacaktır.

Seyyar yanaşma iskelesi 15 metre boyunda ve 8 metre eninde dev bir çelik yapıdır. Bu yapı yazın hizmet verecektir. Yazın denizin görüntüsünü engelleyecek restoranlarda oturanlar Büyükadayı dahi göremeyeceklerdir.

Bu proje ile zaten topu topu 300 metre kadar olan iskeledeki kordonun bütünlüğü ve panoraması bozulacaktır.

Sanki başka yer yokmuş gibi Karaburunlu hemşerilerimizin haberi dahi olmadan bu projenin yapılmasına karşı tüm parti ve stk'lar birlikte olunmalı ve demokratik yollar ile karşı çıkılmalıdır.

Eskiden TurYol vapurlarının yanaştığı hazır iskele varken ve gayet az bir masrafla sorun çözülecek iken, illaki iskelenin tam da bağrına bu çelik yapı neden ve niçin yapılmaktadır.?!

Bilgilerinize sunulur.

NURYÜZ DAVGANA