Başarı

Kaputaş'a viyadük yaptırma!

Bu kampanya 17.589 destekçi ile değişim yarattı!

Antalya’da Kaş-Kalkan Arasına Otoyol: Kaputaş Plajı’na viyadük yapılacak.

Antalya’da Kaş-Kalkan güzergahında planlanan yeni otoyol projesiyle, Türkiye'nin dünyaya tanıtımında önemli yer edinen Kaputaş Plajı’ndan viyadük geçirileceği belirtiliyor. Bölgede zaten var olan ve plajın hemen üst tarafından geçen yola, “yeterli olmadığı” gerekçesiyle bir de viyadük eklenecek.

Projeyle ilgili Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden “ÇED gerekli değildir” kararı çıktı ve yol yapımı için hazırlıklara başlandı. Planlama kapsamında 4 viyadük ve uzunlukları 5 kilometreyi aşan 3 tünel inşa edilecek. Toplam maliyet ise yaklaşık 73 milyon dolar.

Oda TV’den Yusuf Yavuz’un derlediği habere göre, yapılacak otoyolun 28 kilometrelik kısmı doğal ve arkeolojik sit alanlarından geçecek.

Açıklamada ise şöyle dendi: “Mevcut yol, fiziki ve geometrik standartlarının düşük olması nedeniyle sürücüler için en yorucu yollardan biridir. Buna ek olarak sürüş konforu ve trafik güvenliği açısından da problem teşkil etmektedir. Mevcut yolda halihazırda yoğun bir trafik söz konusudur. Bu durum mevcut yola alternatif yüksek standartlı bir yolun ivedilikle yapılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Söz konusu etmenlerden dolayı bölgede yapılan incelemeler neticesinde Kaş-Kalkan arasında yeni bir güzergah projelendirilmiştir.”

Arkeolojik sit alanı tünelle geçilecek: Projenin kapsamındaki güzergahlardan Solumba Damları mevkisine tünel inşa edilmesi planlandı. Solumba Damları, barındırdığı kültür varlıkları dolayısıyla 2015 yılının Mart ayında “1. derece arkeolojik sit alanı” olarak koruma altına alınmıştı.

Bugün Botan imzanı bekliyor!

Botan Orak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kaputaş'a viyadük yaptırma! #KaputaşaViyadükYaptırma». Botan ve imza atan diğer 17.588 kişiye katıl.