Kapadokya'da Madencilik Yapılmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan ve Türkiye'nin en değerli turizm alanlarından biri olan Kapadokya'da Kanadalı Centerra maden şirketi toplam bin 306 hektarı kapsayan devasa alanda altın aramak için Enerji Bakanlığı'ndan ruhsat aldı.

Dünyada eşi benzeri bulunmayan peri bacalarına sahiplik etmesi itibariyle doğal, özellikle yöredeki kliseler itibariyle tarihi ve kültürel mirasa sahiplik eden bu yörede madencilere izin vermeyelim.

Kazdağları'ndan sonra bir de Kapadokya'nın kalbinde kocaman bir delik açıp, balonlarla göğe çıkan yerli ve yabancı turiste bu feci manzarayı izletmeyelim.

Yöneticilerimize sesleniyorum: Altın ruhsatından elde edilecek gelirin geçici ama vereceği zararın daimi, oysa turizm gelirinin hem daimi hem de sürdürülebilir olduğunu unutmayalım. Çin atasözünde denildiği üzere "Yeryüzü, bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık". Lütfen vicdanlı ve ferasetli davranın.