Kapımızdaki koronavirüs tehlikesine karşı önlemler artırılmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

☣️Ülkemizde yüksek ateş şikayeti ile başvuran ve koronavirüs hastalığı şüphesi ile karantina altına alınan yurttaşların test sonuçlarının negatif çıktığını, koronavirüse ait bir bulguya rastlanmadığını sevinçle öğrenmiş bulunmaktayız.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Bu doğrultuda, aşağıdaki önlemlerin alınmasını talep ediyoruz:

• Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimlerle daha sıkı işbirliği yapmalıdır.
  • Alandan edindiğimiz bilgiler sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığını göstermektedir. Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir.
  • Herkes özgürce seyahat edebilmeli, hasta olan tedavisini görmelidir. Ancak seyahatin de güvenliğini sağlayabilmek için denetimli seyahat sistemi uygulanabilmelidir. Yani seyahat amaçlı ülkemize #coronavirus salgınının olduğu yerlerden gelen vatandaşlar, semptom göstermeseler dahi konakladığı/konaklayacağı adresi bildirmeli, her akşam belli bir saatte bu adreste kuluçka döneminin işleyip işlemediği test edilmeli, temas ettiği bölgeler ve kişiler belirlenmelidir.
  • Potansiyel vaka en az 24 gün süreyle takip edilmelidir. Böylece risk oluşturan diğer ülkeler kontrol altına alınmış olacaktır. Öte yandan havalimanlarında sıkı denetimli sağlık merkezleri kurulmalıdır ve Sağlık Bakanlığı Medya Grubu daha aktif şekilde çalışmalıdır.

Sosyal Medya: www.twitter.com/CoronaTurkey