0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

İdeal bir kanser tedavisi, kanser hücreleri üzerine öldürücü etkili iken sağlıklı hücrelere zarar vermemelidir. Tıptaki gelişmelerle birlikte, hedefe yönelik ilaçlar sayesinde bu sağlanabilmektedir.

29 Nisan 2014 tarihinde FDA onayını alan Zykadia, geç evre küçük hücre dışı akciğer kanserlerinin tedavisinde kullanılan hedefe yönelik (akıllı) ilaçtır. Kanser oluşturma riski taşıyan ALK (anaplastik lenfoma kinaz), kendisine yüksek derecede ilgi gösteren Zykadia tarafından baskılanmaktadır.

Ne yazık ki, kanser hastalarının tedavisinde kullanılması zorunlu olabilen, hastaların hayat kalitesini arttıran bu ilaç SGK tarafından ödenmemektedir. İlacın BİR AYLIK bedeli 5.948 Euro = 26.865 TL’dir. (Aralık 2017)

Türkiye şartlarında herhangi bir hastanın bu ilacı her ay temin edebilmesi ne yazık ki hayal!

Zykadia, Avrupa’da bazı ülkelerde devlet tarafından karşılanıyor. Avrupa Birliği’nde ise 3 yıl önce kullanımına başlandı. Türkiye’de ise bu ilacın sadece yurtdışından teminine izin veriliyor, yani parasını ödeyerek Türk Eczacılar Birliği aracılığıyla yurtdışından, haftalarca bekleyerek getirtebiliyorsunuz. Maalesef, paranız yoksa alamıyorsunuz ve bu ilacın bir alternatifi yok!

ZYKADIA adlı ilacın SGK tarafından yurtdışından ithal edilen ve ücreti ödenen ilaçlar listesine alınmasını talep ediyoruz.

Kampanyaya desteklerinizi rica eder, hepinize sağlıklı günler dilerim.

Bugün selvi imzanı bekliyor!

selvi alan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kanser ilacı Zykadia, SGK tarafından ödensin, kanser hastaları daha fazla mağdur olmasın!». selvi ve imza atan diğer 105.283 kişiye katıl.