Kanser hastaları Meclis Araştırma Komisyonu istiyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

Kanser hastaları ve yakınları olarak TBMM’nin sesimizi duymasını istiyoruz.

Ben Seda, 10 senedir kanserle mücadele ediyorum. Çok zor bir 10 sene oldu; hayatım bir anda değişti. Bürokrasideki zorluklar, ilaç sorunları, tedavi sorunları bir kanser hastası için çok zor. Bu mücadele sadece benim için değil, benim gibi yaşayan milyonlar için de çok zor. İstiyoruz ki ilgililer "hayatımıza zaman katacak" çözüm isteklerimizi duysun.

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz kişilerin hepsi bizim bu girişime destek veren arkadaşlarımız. Türkiye'de çocuk - ergen - yetişkin yaklaşık 2 milyondan fazla kanser hastası yaşıyor ve her sene 200 bin civarı yeni tanı konuyor.

ALS, SMA, MS ve DMD hastalarının sorunlarının çözümü için meclis komisyonu kuruluyor. Bu hastaların yakınları için çok mutlu olduk. Umarız bu komisyon hakkıyla fedakar ve azimli bir şekilde çalışır ve çözümler üretir.

Herkes bilir, ülkemizde bir deyim vardır: Eğer bir şekilde unutulduğunuzu hissederseniz "Benim başım kel mi?" dersiniz. Evet üstelik bizim başımız gerçekten kel!

Ulaşamadığımız ilaçlar, geç tedavi, engelli raporu uğraşısı gibi o kadar çok zorluklar yaşıyor ve o kadar çok sorunumuz çözümsüz kalıyor ki:

- Örneğin, bir kanser hastasına 3 ay sonra için randevu verilmesi olası tümörün o 3 ay içinde büyümesi anlamına geliyor.

- İmmünoterapi ilaçları çok kısıtlı veriliyor ve bu hastaların sağ kalımını ciddi ölçüde tehlikeye sokuyor. Klinik araştırmalar hakkında çok az bilgimiz var ve ulaşması zor.

- Hastanelerde hekimlerimizin ve sağlık personelimizin tükenmişlik sendromu yaşaması tedavi kalitesini çok düşürüyor.

Biz de kanser hastaları ve yakınları olarak TBMM’nin sesimizi duymasını istiyoruz.

Ama aynı zamanda bizi gerçekten dinlemelerini istiyoruz. Sadece komisyonun kurulmasını değil, bizim yaşadıklarımızı görmelerini istiyoruz.

Çünkü biz zamana karşı, hayatımız için mücadele ediyoruz!

Bizim dertlerimizi ancak bizi gerçekten tanıyarak ve dinleyerek öğrenebilir ve çözüm üretmeye çalışabilirler. Bizim hakkımızda hiçbir şey bizsiz olmaz.

Ben bir kanser hastası olarak Kanser Meclis Araştırma Komisyonu istiyorum. Ya sen?

Facebook grubumuza buradan ulaşabilirsin.

Bugün Seda imzanı bekliyor!

Seda Kansu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kanser hastaları Meclis Araştırma Komisyonu istiyor! @TBMMresmi @saglikbakanligi @TBMMGenelKurulu». Seda ve imza atan diğer 68.954 kişiye katıl.