KANADA-TÜRKİYE UÇAK BİLETLERİ HAKKINDA

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bu dilekçe Kanada Türk Toplumu adına yazılmıştır.

Değerli gurbette  yaşayan Türkiye vatandaşları,

Kanada'da yaşamak zor, ama maddi durumlardan dolayı vatanından ve ailesinden mahrum kalmak daha da zor.

Gençler olarak, biz bu duruma sosyal medya aracılığıyla el atmaya karar verdik. Bizler bir şey yapmazsak, maalesef uçak bilet fiyatları gittikçe yükselecek.

Kendi ülkemizin markası olan Türk Hava Yolları markasını desteklemek ve Montreal-İstanbul uçuşlarını başlatabilmek için, burada ki Türk topluluğu uzun yıllar boyunca uğraşlar verip çok sayıda imza toplamıştır. Verilen emekler başarılı sonuçlanıp, Montreal-İstanbul uçuşları başladı ancak, ne yazık ki, Türk vatandaşları olarak uçak biletlerini karşılayamıyoruz.

Örneğin bugün, yani  25 Aralık 2017 tarihinde, bir kişilik uçak bileti fiyatı 1,600 Kanada doları yani 4,786.38 TL ye denk geliyor. Biz ailede 6 kişiyiz yani sadece Montreal'den İstanbul'a vereceğimiz bilet fiyatı toplam da 9,600 Kanada doları (28,718 TL) ye ulaşıyor. Bu miktarları ödemek ve Vatanımızı ziyaret etmek bizler için çok zor hatta imkansız.

Ben 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Ayrıca Kanada'da ki ilk Türk jenerasyondanım ama ne yazık ki, gelecekte ki kuşaklar için çok üzücü değişiklikler görüyorum. Maalesef, gençlerimiz dillerini, kültürlerini ve adetlerini unutuyorlar ve bu beni gerçekten çok üzüyor. Bundan dolayı bizler için Türkiyeye seyahat etmek ve ülkemizden ve kültürümüzden uzak kalmamak çok önemli.

Eğer sizlerde Türk vatandaşları olarak bu durumdan rahatsızlık duyuyorsanız, lütfen imzanızı bırakarak bizlere destek olun.

Teşekkürler.

English Version

Dear reader,

The reason as to why I am starting this petition is because the plane tickets to Turkey are extremely high. As of today, December 25, 2017, the price for a single ticket is approximately 1,600.00$ CAD (4,786.38 TL). We are six in the family therefore, 9,600.00$ CAD (28,718.27 TL) for only plane tickets from Montreal, Quebec to Istanbul (Although I am writing in first person, the situation is the same for every family here in Canada.).

Unfortunately, it isn’t like in Europe where we have the possibility of choosing different methods of transportation to get to Turkey, therefore flying there is our only option. Some families haven’t seen their grandparents, aunts, uncles, sisters, brothers for over 6 years. It is unfortunate that when we do get to see our families in Turkey, they’re like strangers to us.

Furthermore, in purpose of supporting our own brand and pride, for years, the Turkish community in Canada has signed many petitions for Turkish Airlines to be available to us; And now that it is here, we can’t afford it.

Generations after myself are losing knowledge of their roots, and I think that the fact that we can’t afford plane tickets plays a huge role in this.

Please sign the petition if you want more affordable prices for Canada-Turkey airfares.

Thank you.

Bugün Kanada Montreal imzanı bekliyor!

Kanada Montreal TÜRK TOPLULUĞU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KANADA-TÜRKİYE UÇAK BİLETLERİ HAKKINDA». Kanada Montreal ve imza atan diğer 2.261 kişiye katıl.