Kahramanmaraş'a Yeni Termik Santral Yapılmasına Sen de Dur De!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kahramanmaraş'ta bulunan iki termik santral çevre ilçe, köylere ve halka büyük ölçüde zarar veriyor. Greenpeace'in verilerine göre, bu santraller çevresinde on yedi bine yakın erken ölüme sebep oldu.

Kahramanmaraş, 2018 yılında Türkiye'nin havası en kirli şehri oldu. Şehir son üç yılda Dünya Sağlık Örgütü limitinin yaklaşık 4 katı kirliliğe maruz kaldı. Kahramanmaraş, Iğdır ve Afyon’la birlikte, 2017 yılında hava kirliliğine bağlı ölümlerin il bazındaki ölümlere oranı en fazla olan 3 ilden biri. Afşin ve Elbistan, tüm dünyada kömürlü termik santrallerden salınan SO2’den kaynaklı hava kirliliği sıralamasında 5. sırada yer alıyor.

Termik santral sadece havaya ve insan sağlığına değil başka doğal unsurlara da zarar veriyor. Büyük ölçüde su tüketimi yapan bu santrallerden çıkarılan kirli su, arıtılmadan Ceyhan Nehri’ne boşaltılıyor.

Kömür Kahramanmaraş'ın geçmişini kararttı, geleceğini de karartmasına göz yumma. Yeni yapılmayı planlanan 6 santrale dur de, imzanı ver, Kahramanmaraş'ı kurtar.