Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 10.567 destekçiye ulaştı

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi olarak Kadıköy ilçesinde İBB Kütüphaneler Müdürlüğü bünyesinde bir çocuk kütüphanesinin açılmasını talep etmekteyiz. İBB Kütüphaneler Müdürlüğü’nün projemize Göztepe 60. Yıl Park’ında 22 Ağustos – 14 Eylül tarihlerinde tahsis etmiş olduğu gezici kütüphanenin üç hafta içinde 1500’den fazla çocuğu kitapların dünyasıyla buluşturmasının ardından bu enerjinin devam etmesi gerektiğini düşünüyor ve yine aynı semtte eğer mümkünse Göztepe 60. Yıl Park’ında bir çocuk kütüphanesi kurulmasını talep ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi nedir ve kimlerden oluşur?

Türkiye’nin her yerinden çocuğa kütüphane alışkanlığını kazandırmak; kitap ve okuma sevgisi aşılamak isteyen; özellikle hava şartlarının çocuklara uygun olmadığı zamanlarda kütüphaneleri aktif kullanarak çocukların eğlenerek öğrendiği, ailelerin birbirleriyle sosyalleşerek uyumlu toplumsal bağlar oluşturacağı kütüphanelerin yerelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle biraraya gelen aileler topluluğuyuz.

Amacımız Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler ve de; Kültür, Aile ve Eğitim Bakanlıkları bünyesinde 0-6 ve 6-12 yaş gruplarına hitap edecek şekilde düzenlenmiş çocuk kütüphanelerinin oluşturulması.

Gelişmiş ülkelerde kadınlar hamileliklerinin sonlarına doğru ‘aile merkezi’, ‘toplum merkezi’ ya da ‘oyun merkezi’ adları verilen; içlerinde kütüphane, oyun yeri, çocuklar için mini sahnesi olan mekanlara gidiyorlar; muhitlerindeki diğer aileler ve çocuklarla tanışıp; bir çocuğun hayatlarının merkezine girmesiyle meydana gelen değişimi yardımlaşma ve birbirine destek olma yoluyla kolayca göğüslüyorlar.

Maalesef, Türkiye’de aileler çocuklarıyla birlikte apartman dairelerine sıkışmış durumdalar, asosyal olarak yetişiyorlar ve psikolojik açıdan zorlu dönemler geçiriyorlar. Hava şartlarının olumsuz olduğu aylardaysa da parklara bile gidilemediği için bir nevi ev hapsi yaşıyorlar. Halbuki çocuklarla yaşam, ne aile ne de çocuk açısından yıpratıcı olmalı; aksine hayata paylaşarak ve sosyalleşerek güzellikler katmalı.

Çoğunluğu genç nüfustan oluşan ülkemizin yarınlarının gelişimine büyük katkı sağlayacak bu projeye destek vereceğinize olan inancımız tam.  Bu vesileyle sizden imzanızı atarak Kadıköy ilçesinde bahsettiğimiz özelliklerde bir çocuk kütüphanesinin açılması talebini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne iletmenizi rica ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi

www.kitapokuyancocuklar.org

www.facebook.com/KitapOkuyanCocuklar

bilgi@kitapokuyancocuklar.org

Bugün Esra imzanı bekliyor!

Esra Duff bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «@Kadir__Topbas Kadir Topbaş: Kadıköy İlçesine İnteraktif Öğrenme Merkezi Olacak Örnek bir Çocuk Kütüphanesinin açılması istiyoruz». Esra ve imza atan diğer 10.566 kişiye katıl.