Doğrulanmış başarı

Atatürk Öğrenci Yurdu’na Güvenli Bir Giriş İstiyoruz!

Bu kampanya 58.061 destekçi ile değişim yarattı!

Cevizlibağ'da bulunan ve 3500 öğrencinin barındığı Atatürk Öğrenci Yurdu sakinleri her gün yurt yolunda tacizle boğuşuyor!

Cevizlibağ tramvay durağının yanında yer alan yurdun girişi yurdun arka tarafındaki ıssız bir sokağa yapılmış. Akşam saatlerinde sokak başında arabalarında içki içen erkeklerden, yurdun yanındaki minibüs durağında çalışan şoförlere kadar öğrenciler günün her saati gözle/ sözle tacize maruz kalıyor.

Havanın kararmasıyla birlikte taciz vakaları daha da artıyor. Yurda giden yolda öğrenciler tedirgin bir şekilde yolu bitirmeye çalışıyor. Gelen bir çok taciz haberine rağmen ne yurt yönetimi ne de diğer ilgililer tek bir güvenlik önlemi almıyor; tacize uğrayan öğrenciler özel güvenlik görevlilerinden yardım istediklerinde "dışarıya müdahalemiz yok" karşılığını alıyorlar.

Taciz evde, okulda, toplu taşımada sokakta her zaman karşımıza çıkıyor ve alınmayan önlemler, verilmeyen cezalarla beraber katlanarak artıyor. Bugün Türkiye'de hava karardıktan sonra arkasına bakmadan, tedirgin olmadan, taciz/tecavüz korkusu yaşamadan yürüyebilen kaç kadın var dersiniz?

Yurt yolunda taciz vakalarının giderek artmaması, öğrencilerin yaşadıkları yere güvenli bir şekilde dönebilmeleri ve çok daha kötü, telafisi olamayacak durumların yaşanmaması için kampanyayı imzalayarak burada barınan kız öğrencilerin sesini duyurun. Tacize karşı ses çıkarın!

Bugün Bengisu imzanı bekliyor!

Bengisu Biray bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadına tacize ses çıkar! Yurdumuza güvenli giriş istiyoruz @ackilic76». Bengisu ve imza atan diğer 58.060 kişiye katıl.