Kadın ve Çocuk İstismarı Cezaları Artmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

Ben bu kampanya ile; kadın ve çocuk istismarına karşı idam yasası getirilmesi, eğer bu yapılamıyorsa cezanın "Keşke ölseydim"  dedirtecek kadar ağırlaştırılması talep ediyorum. Ve bu kampanyayi annesini, karısını, kardeşini, kundaktaki bebeğini, gözü gibi büyüttüğü evladını; seven ve korumak isteyen, artık buna dur demek zorundayız diyen, herkesin imzalayacağina gönülden inanıyorum.  Öncelikle olaya çocuk istismarından girmek istiyorum.

Adana'da bir canavar tarafından istismara uğrayan küçük meleğin durumunu kısaca özet geçeceğim.

Meleğin anüs deliği hem öne hem arkaya doğru yırtılmış. Bağırsakları da yırtılmış ve tecavüzcünün spermleri karın boşluğuna akmış, bu sebeple kızın tüm iç organları iltihaplanmıș ve 2 farklı ameliyatla yaklaşık 60 iç, 20 dış dikiş ile sadece oturabilir hale getirilebilmiș. Dikişleri patlamadan dışkılayabilmesi icin yalnızca sıvı gıdalarla beslenebiliyor. İltihabı gidermek amacıyla uygulanan antibiyotik tedavisi akciğerine zarar vermiş, ve kız yabancı birini gördüğünde kolundaki serumları koparmak pahasına yatağın altına saklanıyor. Olay esnasında ağzı kapatılan çocuğun kendi çığlığının basıncından kulak zarı patlamış. Ve son bir kaç saattir o meleğin öldüğüne dair  henüz kesinlik kazanmamış  iddialar var.

İçiniz mi acıdı ? Bence sıkı durun çünkü bu daha hiçbir şey.

Kendi öz babasi tarafından tam 1,5 yıldır  istismar edilen 4,5 yaşındaki bir diğer melekten haberiniz var mi?

Kanseri yendikten sonra üvey babası tarafından öldürülüp gömülen 17 yaşındaki gencecik kızcağızı biliyor musunuz?

Özgecan'ı hatırlıyor musunuz? Hani diri diri yakmışlardı namusuna dokundurmadığı için...

Peki ya Münevver. Hani evlenme hayali kurduğu beyaz atlı şerefsiz tarafindan kellesi kesilerek öldürülen şu genç kız.

Ve dünya üzerinde 1,6 milyondan fazla istismara uğruyan çocuk olduğundan haberiniz var mı?

Şiddet gördüğünü ilgili kurumlara iletmesine, şikayette bulunmasına , korunma talep etmesine rağmen "Aile arasında olur oyle şeyler, kocandır yapar, erkektir yapar" gibi  saçma bahanelerle geri gönderilen ve sonunda da öldürülen binlerce kadının hesabını da kimse veremez.

Ve bunca vahşete, söndürülen hayata, söndürülen umuda rağmen en büyük ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak dipte olan 2 ayrı ameliyatla sadece oturabilir duruma  getirilebilen o zavallı küçük kızın, perişan olan ailesinin hesabı hapis cezası mı olacak? Nerde adalet, nerde vicdan? Bir çok canavar yüzlerce tecavüz vakasında açık  giyinmişti, dar giyinmişti, ruju kırmızıydı, damacana gibi bakti, erkeklik gururumla oynadı (olmayan biseyle nasıl oynayabilir bilmiyorum) gibi geri kafalı düşünce tarzıyla üretilmiş bahaneler sayesinde ceza indiriminden yararlanıyor. Her şeyden önce Türkiye özgür bir ülke. Herkes istediğini giyer, istediği saatte de gezer. Karakterinin olmayışına uydurabileceğin bi bahane olamaz bu. Ve bunlarla beraber açıkça görülüyor ki adamakıllı bir ceza getirilmeden bu soysuzların nesli tükenmeyecek. Saçma  hapis cezalarıyla bunun önüne gecilemediği çok açık degil mi? Buna rağmen bununla ilgili yasa çıkarmamak, apaçık olayları görmezden gelmek degil midir? Vicdanınız nasıl el veriyor o sesini duyuramayan çocukların çaresiz çığlıklarına, yapayalbiz bicare kadınların haline? Yasa çıkarmak için  sizce de cok geç kalmadık mı?

Ben artık istediğim yerde gezmeyi,  istediğimi giymeyi geçtim. CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK, VE BUNA RAĞMEN KİMSE BUNUN ÖNÜNE GEÇMEK ADINA BİR ADIM ATMIYOR. Kadınlar, çocuklar  bu kadar mı değersiz gözünüzde?¿

Ben azıcık vicdanı olan herkesin bu kampanyayı imzalayacağına gönülden  inanıyorum.

~Saygılarımla

Bugün Ilayda imzanı bekliyor!

Ilayda Bayrak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadın ve Çocuk İstismarı Cezaları Artmalı». Ilayda ve imza atan diğer 45.581 kişiye katıl.