Confirmed victory

Kadıköy'de İnteraktif Öğrenme Merkezi olacak bir çocuk kütüphanesinin açılması istiyoruz @kadikoybelediye

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi olarak Kadıköy ilçesinde Kadıköy Belediyesi bünyesinde bir çocuk kütüphanesinin açılmasını talep etmekteyiz. Projemizi ilk olarak Sayın Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e sunmuştuk. O da projemize tam destek verdiğini söylemişti. Aradan hemen hemen bir yıl geçmiş olmasına rağmen Kadıköy'de kurulacak interaktif ve aktif bir öğrenme merkezi olacak bir çocuk kütüphanesi için hala bir yer tahsisi olmamıştır. Sayın Başkan'dan Kadıköy ilçesinde en kısa zamanda Kadıköy'de bir çocuk kütüphanesi kurulmasını talep ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi nedir ve kimlerden oluşur?

Türkiye’nin her yerinden çocuğa kütüphane alışkanlığını kazandırmak; kitap ve okuma sevgisi aşılamak isteyen; özellikle hava şartlarının çocuklara uygun olmadığı zamanlarda kütüphaneleri aktif kullanarak çocukların eğlenerek öğrendiği, ailelerin birbirleriyle sosyalleşerek uyumlu toplumsal bağlar oluşturacağı kütüphanelerin yerelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle biraraya gelen aileler topluluğuyuz.

Amacımız Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler ve de; Kültür, Aile ve Eğitim Bakanlıkları bünyesinde 0-6 ve 6-12 yaş gruplarına hitap edecek şekilde düzenlenmiş çocuk kütüphanelerinin oluşturulması.

Gelişmiş ülkelerde kadınlar hamileliklerinin sonlarına doğru ‘aile merkezi’, ‘toplum merkezi’ ya da ‘oyun merkezi’ adları verilen; içlerinde kütüphane, oyun yeri, çocuklar için mini sahnesi olan mekanlara gidiyorlar; muhitlerindeki diğer aileler ve çocuklarla tanışıp; bir çocuğun hayatlarının merkezine girmesiyle meydana gelen değişimi yardımlaşma ve birbirine destek olma yoluyla kolayca göğüslüyorlar.

Maalesef, Türkiye’de aileler çocuklarıyla birlikte apartman dairelerine sıkışmış durumdalar, asosyal olarak yetişiyorlar ve psikolojik açıdan zorlu dönemler geçiriyorlar. Hava şartlarının olumsuz olduğu aylardaysa da parklara bile gidilemediği için bir nevi ev hapsi yaşıyorlar. Halbuki çocuklarla yaşam, ne aile ne de çocuk açısından yıpratıcı olmalı; aksine hayata paylaşarak ve sosyalleşerek güzellikler katmalı.

Çoğunluğu genç nüfustan oluşan ülkemizin yarınlarının gelişimine büyük katkı sağlayacak bu projeye destek vereceğinize olan inancımız tam.  Bu vesileyle sizden imzanızı atarak Kadıköy ilçesinde bahsettiğimiz özelliklerde bir çocuk kütüphanesinin açılması talebini Kadıköy Belediyesi'ne iletmenizi rica ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi

www.kitapokuyancocuklar.org

www.facebook.com/KitapOkuyanCocuklar

bilgi@kitapokuyancocuklar.org

This petition was delivered to:

Esra Duff started this petition with a single signature, and won with 10,645 supporters. Start a petition to change something you care about.