KABAK'A SAHİP ÇIK! Çalışmalarına başlanan yeni yol durdurulsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Fethiye Faralya Köyü’nün Kabak koyu binlerce canlıya ev sahipliği yapıyor.

Ülkemizin en güzel beldelerinden biri olan bu yöre, doğa turizmi açısından dünyanın gözde tatil beldelerinden bir tanesi olmakla birlikte her yeri tarih kokan ve önemli kültürel değere sahip olan Likya yolunun bir kısmını da topraklarında barındırmakta. Yüksek kayalar, akarsu ve deniziyle ender rastlanan bir jeolojik yapıya sahip olan Kabak koyu bitki ve hayvanların diğer bölgelere göç etmesini engellemiştir. Gerek bitki örtüsü gerekse ormanda yaşayan hayvanlara kucak açan vadi, gelen misafirlerini de aynı samimiyetle bugüne kadar karşıladı.

Toprak yoldan vadiye ulaşım sağlanması mümkün iken şimdi sözde gerekçelerle var olan yol yok sayılıp, yeni yol çalışmaları için adımlar atılıyor. Yaklaşık 1 hafta önce ağır iş makinaları bu muhteşem doğada kıyım yapmaya başladı. İtfaiye, ambulans gibi araçların geçemedikleri için yeni bir yol girişimine başlayan kişiler böyle bir çalışma ile özel araçların da yolunu açmış ve burayı işlek bir turistlik yer haline getirmiş olacaklar. Deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan sahil, hali hazırda gereğinden fazla kişiyi ağırlamakta. Böyle bir açılım, yol açmak için kesilen ağaçların yani sıra kaplumbağa yuvalarının da sonunu getirecektir.

1. ve 3. derece doğal ve tarihi sit alanından geçmesi planlanan yolun, doğaya ve tarihe vereceği zarar gözler önünde; kesilecek yüzlerce ağaç, bitkiler, yuvalarından olacak binlerce canlının,rant sağlanabilmesi adına varlıkları görmezden geliniyor. Burada yaşayanlar olarak, yaz aylarında tatile gelen kitlenin bir kısmının; gerek çöp atarak gerek sahilde yumurtaları bulunan deniz kaplumbağalarının yaşamlarını zorlaştırarak, gerekse bu vadinin kısıtlı kapasitesini aşarak vadideki doğal dengeye verilen zarara şahit oluyoruz. Yeni açılan yol ile zararın artacağını öngörerek, bu çalışmaların ivedikle durdurulmasını istiyoruz.

KABAK'A SAHİP ÇIK! YIKIMI DESTEKLEME!

Kabak valley of Fethiye is one of the most beautiful and popular tourist destinations in our country. In this valley's grounds the Lycian Way passes through which has important amount of historic and cultural value.  The valley also hosts important amount of endemic animals and plants on its grounds because of it's special geologic sturucture which consists of high rocks, a stream and the sea. We are grateful that it has welcomed many visitors warmly to this day.

There is currently a road which is used for the private services that take you to the beach, vehicles from outside are not allowed to the valley because the road is on a private property. We are aware of the problems that is caused by the system current road has but a new road is not the answer to these problems.

The construction of the new government road has started about a week ago, which will pass from grade 1 and 3 archeological and natural site area. This new road is planned to be open for any visitors. Imagine the harm cars and overly crowded people will give… A decision that effects a lot of the ecologic life in the valley that consists of sea turtles who lay their eggs at the beach and many more beings whose lives are dependent on this valley’s well being, which we believe must be protected by us. If this road is opened; the forest, the beach and historic value will be destructed. Therefore it will have irreversible results for the future of this special place. We believe the valley already hosts more people than it is capable of.

We think that the current road must be fixed to be a safer one for the emergency vehicles and beach services to pass easily which will also allow there to be a controlled visitation of tourists.

Please STOP the construction. DON'T create destruction.

Bugün feyza imzanı bekliyor!

feyza soylu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KABAK'A SAHİP ÇIK! Çalışmalarına başlanan yeni yol durdurulsun.». feyza ve imza atan diğer 14.014 kişiye katıl.