Kütahya Belediyesi Hayvan Katliamına Dur De!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Kurban Bayramı öncesi Kütahya da yaşayan ailemi ziyarete gittim. Annem Fatma Sunay BİRSEN, Kütahya Doğa ve Hayvansevenler Derneği başkanıdır. Senelerdir Kütahya ve çevresindeki köy bölgelerindeki sokak hayvanlarını beslemek için yerel işletmelerden gıda artıkları, ekmek vb toplayıp kuru mama ile günlük olarak belirli beslenme odaklarına bırakır.

Bayramdan 2 gün öncesi yine besleme yapmaya çıktığımızda gelen bir telefonla bize Kirazpınar ve Sofu köy civarındaki açıklık arazide yavru kediler gördükleri bildirildi. Hemen bölgeye gittik. Bölge tamamen korunaksız olmasının yanısıra tamamen yerleşim yerlerinin dışında yiyecek, su bulunamayacak bir bölge. Gördüğümüz manzara karşısında donup kaldık.

3 yavru kedi bir kayanın arasına birbirine sokulup büzüşmüşler. etrafta dolaşırken yaklaşık 7 aylık bir erkek kedi ye daha rastladık. İşte bizi asıl düşündüren ve bu çağrıyı açmamızı sağlayan o bulduğumuz kedi idi. Çünkü belliydi ki kedi arka sağ bacağında birkaç parmağını kaybettiği bir kaza geçirmiş ancak iyileşmişti. İşin ilginç yanı ise kedinin kısırlaştırılmış olduğu ve biz veteriner hekimlerin genelde operasyon sonrası yara bölgesini korumak için bölgeye sıktıkları mavi bir sprey vardır bu spreyinde bölgeye yeni sıkılmış olduğunu görmemizdi.

Bizi ihbar için arayan kişinin belirttiği daha başka yavrular ve bir de anne kedi olduğuydu ancak aramalarımıza rağmen onları bulamadık. O bölgeye bu kedilerin atılmasının faili Kütahya Belediyesi dir. Annemle konuştuğumuzda daha öncesinde de buna benzer birkaç olay olduğunu ancak maalesef belediye de değil muhatap kendilerinin -ki Kütahya Doğa ve Hayvansevenler Derneği tamamen yasal bir dernektir kaale bile alınmadığını söyledi. Yaşam hakkı bütün canlılarındır. Yasalarla bunu koruma görevinin verildiği bir mercii bu ve bunun gibi olaylara dahil olması mümkün olmamalıdır. Maalesef bölgeden alınan yavru kediler birkaç gün içerisinde öldüler... Bunun da sorumlusu Kütahya Belediyesi dir.

Bunun yanısıra bölgede birçok yavru, çelimsiz, bakımsız, hasta ve uyuz yavru köpekler gördüm. Bu gördüklerimde Kütahya Belediyesi nin üzerine düşen görevi yapmadığının kanıtıdır bence.

Bu kampanyayı başlatmaktaki amacım Kütahya Belediyesi nin yasalarda belirtilen görevlerini yerine getirmesi ve canlıları ölüme terketmenin hiç bir merci ye verilmediğini anlamasını sağlamaya çalışmaktır.

Desteklerinizi bekliyorum...

Bugün Bulent imzanı bekliyor!

Bulent Birsen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kütahya Belediyesi Hayvan Katliamına Dur De!». Bulent ve imza atan diğer 2.657 kişiye katıl.