Kültürpark Bizim, İzmir Bizim, Gökdelende Belediye İstemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Kültürpark 80 yıllık tarihi ile İzmir'in önemli kültürel, tarihi ve doğal değerlerini içeren kent parkıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın istek ve ihtiyaçlarını yansıtmayan, hukuka ve bilime aykırı 'Kültürpark Revizyon Projesi'ni İzmir 1 Nolu Kültür Varıklarını Koruma Kurulu’nun onayına sunmuştur. Projede Kültürparkımız betona teslim edilmektedir. Proje için park çok büyük bir şantiye alanına dönüşecek, bitki örtüsü ile kuşlar ve diğer hayvanlar büyük zarar görecektir. Aynı zamanda Koruma Amaçlı İmar Planı yapılmadan hukuksuz bir şekilde kuruldan onay istenmektedir. Oysa yasa bu tarz önemli, hassas bölgeleri korumak için bu şartı koşmuştur.

Diğer taraftan Kültürpark, yanında Basmane Çukuru diye anılan eski garaj alanında yapılması planlanan 67 ve 48 katlı iki bloklu, rezidanslı, işyerli, AVM'li ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet birimlerini de içeren gökdelen yapısının gölgesinde kalacak; bina projesindeki kasıtlı yanlış hesaplar gerçeğe uymayınca bu binanın otoparkı haline gelecektir.

Tarihi kent merkezinin ortasına tarihi dokuya uyumsuz, en yakın en yüksek tepe olan 156 m.’lik Kadifekale’den 114 m. daha uzun, tam 270 m. yüksekliğinde bu yapının yapılması için Belediye onay vermiştir. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı beklenmektedir. Bu kompleks yapının içinde Belediye'nin hangi katlarda yer alacağı Folkart'ın Livamine Konsorsiyumu tarafından görselleri ile paylaşılmıştır.

Nasıl olur da kamu hizmeti veren bir belediye, özel bir holdingin binasına yerleşir? Hem de kendi eliyle holdingin istekleri doğrultusunda binaya hakkı olanın iki katından fazla usulsüz imar izni vererek. Belediyeler kent suçuna ortak olamaz. Bağımsız belediye bağımsız binada olur!

Sonuç olarak İzmirliler ve yurttaşlar olarak;

Kültürpark park olarak kalmalı.

Hukuka aykırı projeyi kabul etmiyoruz.

Kültürpark'ta Kongre Merkezi, doğa ve tarihe zararlı; uzmanlık ve bilime aykırı yoğun ve özensiz değişiklikler, Basmane'de gökdelen, gökdelende belediye istemiyoruz!

Hukuka aykırılıklara izin vermemesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Kültürpark Platformu Duyuru Facebook Sayfamız'ı 'Beğen'ip gelişmeleri takip etmek için dokununuz/tıklayınız.

Kültürpark Platformu Facebook Grubumuz'a üye olup tartışmaları izleyiniz, görüşlerinizi paylaşınız. Herkese açıktır, üyelik yaklaşık yarım saatte onaylanır.

Twitter @kulturparkplat kullanıcımızı takip ediniz. Sesimizi duyup duyurunuz. Biz de sizden gelecek katkıları duyuralım, sorularınızı yanıtlayalım.

Bugün Kültürpark Platformu imzanı bekliyor!

Kültürpark Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kültürpark Bizim, İzmir Bizim, Gökdelende Belediye İstemiyoruz!». Kültürpark Platformu ve imza atan diğer 3.134 kişiye katıl.