Otopark Olarak Kullanılan Elazığ Protestan Kilisesi Restore Edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhaba, Elazığ'da doğup büyüdüm. Ben küçükken salı günleri pazar kurulduğunda ailemle pazara giderdik. Pazarın ortasında devasa bir yapı vardı. Babam oranın kilise olduğunu söyledi. Beni alıp kilisenin bölümlerini göstermek için yakınına götürdü. Gördüğüm manzara felaketti. İçerisi çok kötü kokuyordu ve depo olarak kullanılıyordu. Geceleri tinerci diye tabir edilen kişiler tarafından mesken tutulmuştu. Ayrıca umumî helaya dönmüştü.

Eskiden DYP'li sonra AKP'li olan belediyenin çok borçlandığını ve artık borçlarını ödeyemez hale geldiğini duyduk. Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan kilise, belediye arsaları satılırken araya sıkıştırıldı ve kilisenin arsası da satıldı. Kilisenin içi dahil bahçesi otopark oldu. AKP'li belediye de kilisenin hemen arkasına çok katlı otopark dikti.

Burada yaşayan büyüklerimiz, bu kilisenin yıllar önce un fabrikası olduğunu ve yandığını da söylediler. Hem arsası hem kendisi işgal edildi. Kurban bayramlarında da içine hayvanlar yerleştirilirdi. Yani "camileri ahıra çevirdiler" iftirasını atanlar, kilisenin ahır olmasına göz yumdular.

İlahiyat okuduğumda bu kilisenin harika bir mimarisi olduğunu farkettim. Ayrıca dinî merkez olması önemini daha da artırıyor. Şimdi bu kilisenin restore edilmesini arzu ediyoruz ve sizin desteğiniz şart. Fabrika, depo, hela, semt pazarı, ahır, otopark...  Bu çok ağır... Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olur musunuz?

Bugün Oğuzhan imzanı bekliyor!

Oğuzhan Özoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kültür ve turizm bakanlığı: Otopark Olarak Kullanılan Elazığ Protestan Kilisesi Restore Edilsin». Oğuzhan ve imza atan diğer 409 kişiye katıl.