Köpeğimiz Mıncır’ı Lojmanlardan Atmayın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Mıncır bizim cocker cinsi ve ilk defa bu sorumluluğu üstlenerek aldığımız köpeğimiz.. Onun kuyruğu yavru iken kesilmişti ve yavru iken yaşadığı hastalıklarla boğuşan ailemizin ufak bireyini hayatta tutmak için her şeyi yaptık ve o ailemizin vazgeçilemezi oldu artık.. Taa ki Beşiktaş Askeri Lojmanlarında maalesef komşumuz olan bir veterinerin bizlere karşı yaşadığı ön yargısını kişiselleştirmesi sonucu Mıncır'ın saldırdığını ve yaraladığını söyleyerek Yönetmelikteki ''köpek beslenemez'' ifadelerini tehdit olarak kullanmasına kadar. Üstelik böyle bir olayın olmadığını ifade eden insanlara rağmen Mıncır, kuyruğunu ondan çalan kötü kalpli insanlar tarafından bu defa iftiraya maruz kalmış durumda ve ailesinden ayrılmakla karşı karşıya.. Kendisi henüz  5 yaşında bir çocuğun algısına sahip, yani 1 yaşında..

Tek dileğimiz 1984 yılında hazırlanmış Kamu Konutları Yönetmeliği'nde bulunan ve ''köpek beslenemez'' şeklindeki ifadenin bu yönetmelikten çıkarılması. Bu kararı köpek besleyen insanlar tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Sanırım bu nedenle bizleri en tarafsız olarak ailesinde nice Mıncırlar yaşatan insanlar anlayabilir sanıyoruz.

Konu ile ilgili Kamu haricindeki sitelerde emsal bir karar da olduğunu öğrendik. Köpeklerin rahatsızlık vermesi ile ilgili de ıspatlanması gereken mesela ses için bile rahatsız olan kişinin evine desibel cihazı konması ile tespiti zorunluluğu gibi Belediyeler tarafından uygulanan hukuki bir çok hakları olduğunu öğrendik. Evrensel hukuk kuralları tüm hayvanları birer hak sahibi olarak saymakta.  1984 yılından bu yana Belediyenin bu konudaki yetenekleri de gelişmişken bu zamanda takılı kalan bir Yönetmelik maalesef fikren aynı zamanda takılı kalan insanların bunu silah olarak kullanmasına neden olmakta..  Bu nedenle köpek beslenemez diye kesip atılması bir insana yakışan ifade değil. Yönetmeliğin Evrensel hukuk kuralları ve 2004 yılında çıkan 5199 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi gerekmekte.

Mıncır şimdi bizden ayrı ve ona veda ederken son defa uğurladığımız arkadaşımızın evinin kapısında sabaha kadar ağlayıp bekleyerek bizleri özlediğini biliyoruz ve elimizden bir şey gelmiyor.. Baskı altında hayvanlarına sahip çıkmaya çalışan bir çok insanın sesi olmak için desteklerinizi bekliyoruz.. Lütfen paylaşınız ...

Saygılarımızla..

Bugün Nejla imzanı bekliyor!

Nejla Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Köpeğimiz Mıncır’ı Lojmanlardan Atmayın!». Nejla ve imza atan diğer 6.037 kişiye katıl.