Başarı

HAMZA YALCIN`A OZGURLUK

Bu kampanya 30 destekçi ile değişim yarattı!

1984 yılından bu yana İsveç’te politik sığınmacı olarak yaşayan, İsveç'te üniversitede ve degisik okullarda ogretmenlik yapmis olan Hamza yalcin İsveçli Türk gazeteci ve pedagogtur. İsveç'te yazarlar birliğine ve Amnesty International’a üye olan Hamza Yalcin,  İspanya’da Interpol tarafindan darp edilerek gözaltina alınmistir ve Türkiye'de gerçekleştirdiği demokratik faaliyetlerden dolayı turkiyeye iade edilmek istenmektedir.

Türkiye hükümeti tarafından iki kere ömür boyu hapis cezası almış bir demokrasi savunucu aktivist olan Hamza Yalcin, yazi isler koordinatorlugunu yaptigi sosyalist Odak dergisinde, Recep Tayip Erdogan diktatorlugune karsi demokratik yazilarindan dolayi 2016 Ocak ayinda Turkiye hukumeti  tarafindan  Erdoğan'a yazı yoluyla hakaret etmekten dolayı dava açılmis ve hakkinda kirmizi bulten ile yakalanma karari cikarilmistir.

Amac Hamza yalcinin demokratik faaliyetlerini engellemek ve Hamza Yalcin’in Odak dergisinde gosterdigi demokratik faaliyetlerini durdurabilmek icindir, Hamza Yallcin turkiye hukumetinin kurdugu delilsiz bahanelere ve iftiralara dayanarak tutuklanmistir.

Türkiye'deki diktatör Erdoğan hükümeti karsiti , siyasi durum, insan hakları ihlalleri, polis şiddeti ortadadır. Turkiyede akademisyenlerini gazetecilerin medya calisanin ve yazarlarini tutuklayan ulkelerin icinde dunya lideri oldugunu gozonunde bulundurarak ve Türkiye’de öldürülen 112 gazeteci gercegini goz onune alarak Hamza Yalçın'ın bu anlamda turkiye iade edilmesi ve turkiyede cezaevinde tutululmasi hayati risk taşımaktadır. Asagida imzasi bulunan bizler Bu konuda İsveç hükümetinin kendi vatandaşına sahip çıkmasını turkiye ye gonderilmesinin engellemesini Ve İsveç'e iade edilmesini talep ediyoruz.

HAMZA YALCIN`A OZGURLUK

Bugün hamzayalcina imzanı bekliyor!

hamzayalcina ozgurluk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Justiteminister Rafael Catalá Polo: HAMZA YALCIN`A OZGURLUK». hamzayalcina ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.